SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çok Kararlılar.. Yok Edecekler!

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:04:02
Çok Kararlılar.. Yok Edecekler!
A- A+ PAYLAŞ

Başta kayısı olmak üzere Malatya’nın meyve gen merkezi olarak uzun yıllar hizmet veren ve Malatya kayısıcılığının geleceği açısından büyük önem taşıyan Kayısı Araştırma İstasyonu, kentsel dönüşüm projeleri adı altında sürdürülen rant politikalarına ve betonlaşmaya kurban veriliyor. 

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın Malatya Kayısı Araştırma İstasyonu’nun arazisinin bazı çıkar gruplarına peşkeş çekilmesi tehlikesine karşı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesine gönderilen cevapta, Ağbaba’nın endişeleri doğrulandı ve Kayısı Araştırma İstasyonu’nun 77 yıllık yerinden kaldırılacağı açıklandı. 

Bakan Eker imzasıyla Ağbaba’ya gönderilen cevap, bir anlamda Kayısı Araştırma İstasyonu’nun idam fermanı anlamına geliyor. 

Çünkü, bilim adamlarının uzun yılların gözlem ve incelemeleri sonucunda başta kayısı olmak üzere meyve gen merkezi olarak belirlenen mevcut alan, merkezin yerine getirdiği işlevler açısından en ideal alan olarak belirlenmiş. 

Kentsel Dönüşüm Adı Altında Ranta ve Betonlaşmaya Kurban Verilme Tehlikesi İle Karşı Karşıya 

Toprak, iklim, hava akımı ve meyve gen merkezinin ihtiyaç duyduğu diğer temel faktörleri karşılayan, bu yönüyle kayısı başta olmak üzere Malatya meyveciliği için eşsiz bir arazi olan Kayısı Araştırma İstasyonu arazisi, şimdilerde kentsel dönüşüm adı altında ranta ve betonlaşmaya kurban verilmeye hazırlanıyor. 

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba özellikle Malatya Belediyesi ve Malatya Belediye Meclisi’ne yuvalanmış kimi müteahhitlik çevrelerinin iştahını kabartan Kayısı Araştırma İstasyonu konusunda ‘geliyorum’ diyen tehlikenin gerçeklik derecesini öğrenmek için geçtiğimiz aylarda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in cevaplaması talebiyle bir soru önergesi verdi. 

CHP Milletvekil Ağbaba’nın soru önergesine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, geçtiğimiz günlerde yanıt verdi ve Malatya şehir ekonomisinin can damarı olan kayısının geleceği ve sağlıklı kayısı politikaları açısından hayati önem taşıyan Kayısı Araştırma İstasyonu’nun kendi yerinden kaldırılacağını, arazinin de Malatya Belediyesi’ne devredileceğini açıkladı. 

Bakan Meyve Gen Merkezi İle Meyveciliği Birbirine Karıştırdı

Kayısı Araştırma İstasyonu’nun, Akçadağ’a gönderileceğini açıklayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, istasyondaki 288 çeşit kayısıya ve değişik türdeki dut, kızılcık ve alıç genlerinin devamlılığının nasıl sağlanacağına yönelik tatmin edici bir cevap veremedi. Bakan Eker, bu konuda ‘Akçadağ’ın meyvecilik için uygun bir yer’ olduğu şeklinde son derece yüzeysel ve gen merkezinin bilimsel boyutu ilgisi olmayan bir referans gösterdi. Bu durum, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker’in meyve gen merkezinin işlevleri ile meyvecilik faaliyetini aynı kefeye koyduğu anlamına geliyor.

Belediye İçin Yeni Rant Alanı mı Olacak?

Bir süre önce Tecde bölgesinde, yeni açılmakta olan yol ile Yeşilyurt yolunun kesiştiği kavşakta bulunan yerini, burayı başta İtfaiye Şubesi olmak üzere birçok hizmet için kullanabilecekken, imarını akaryakıt istasyonu olarak değiştirip, oldukça ucuz fiyata elden çıkaran, yine İnönü Mahallesi'ndeki eski kömür tevzi alanını gelişmekte olan kentin kamu hizmeti yapan kurumlarının gelecekteki ihtiyacı için kullanmak yerine, şirketine devredip inşaat rantiyesini tercih eden Malatya Belediyesi'nin, kendisine devredilmesi planlanan Kayısı Araştırma İstasyonu için de  farklı bir düşüncesinin olamayacağı öne sürülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız