SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Kirli Bir Operasyon"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:59:17
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna ilişkin olarak, "Ortada çok kirli bir operasyon söz konusu. Gezi olayları ile başlayan süreçte istediklerini elde edemediler, şimdi yeni adımlar atılar. Bu çeteler şu anda devletin içinde devlet olma anlayışı ile süreci yönetme gayretindeler. Bu örgütlenmeyi kesinlikle meydana çıkaracağız" dedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile düzenlediği ortak basın toplantısında rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Ortada çok kirli bir operasyon söz konusu" diyen Başbakan, "Biz 11 yıllık bir iktidarız. Türkiye’nin nereden nereye geldiği malumdur. İktidarımızın nelerle mücadele ederek buraya geldiği de malumdur. Bu mücadelelerde atılan adımların ulusal boyutu olduğu kadar uluslararası boyutu önem arz etmekte. Türkiye’de biz 2023 yılının Türkiyesi'nin ilk 10 içerisinde dünyada yer almasının mücadelesini verirken, bunun için koştururken birileri de 'acaba biz Türkiye’nin bu gidişini nasıl durdururuz' gayretinde. Bunun dışarıda planlayıcıları olduğu gibi ülkemizde de bazı uzantıları var. Gezi olayları ile başlayan bir süreç oldu istediklerini elde edemediler, şimdi yeni adım attılar. 14 ay dinleme izleme yapılıyorsa, bu konuda kendi üstlerine bunlar haber vermiyorsa, buradaki mühendislik siyasi mühendisliğin bir başka versiyonudur. Bu da bir nevi çetelerdir. Bu çeteler şu anda devletin içinde devlet olma anlayışı ile süreci istedikleri gibi yönetme gayretindeler. Şu anda bizim kamu bankalarımız bizim iktidarımız öncesinde görev zararları ile açıp kapatan bankalarda. Şu an Avrupa’da derece yapıyorlar. Bu bankaları yaralama hedefi de yer almıştır. Bunlar dikkat çektik. Bunların Türkiye'de uzantıları var. Tespitimiz ve tahminimiz var. Türkiye’de bunun uzantıları var. Bu uzantıları devlet içinde bir devlet gayreti ile bu adımları atıyorlar. Bu örgütlenmeyi kesinlikle meydana çıkaracağız. Bu babamızın oğlu olsa dinlemeyiz. 'Şucuymuş, bucuymuş' bizi enterese etmez. Bizi enterese eden milletimizin geleceğidir" ifadelerini kullandı.

“30 MART’TA GEREKEN CEVABI MİLLETİM KENDİLERİNE VERECEKTİR”

Bakanlara yönelik spekülasyonlar olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Bunlara zaten alıştık. Daha önce bu ülkede biz 28 şubatları medya ile gördük. Onlar o karanlık işleri çevirdiler. Bunlara daha sonra bazı SKT’lar karıştı. Bunları yaşadık. Bunlara yabancı değiliz. Şimdi bunun değişik versiyonu uygulanıyor. Biz gereken çalışmayı, gerektiği şekli ile yapacağız. Bakan arkadaşlarımız ve bunların ailelerine bu işi bulaştırılmış olması, bu konularda da onların bu atılan adımlar neticesinde hassasiyetleri malumdur. Biz gereken şeyi aramızda görüşür gerekin gerektiği anda yaparız. Bunu ana muhalefet istiyor diye değil. Biz onların geçmişindeki kirlilikleri iyi biliriz. Bu ülkenin ne hale geldiğini iyi biliriz. Vakti saati geldiğinde 30 Mart’ta gereken cevabı milletim kendilerine verecektir. Bu at çamuru mantığı bize tutmayacaktır. Bizim abdestimizden şüphemiz yok, namazımızdan da etmeyiz. Yapılan birçok olumlu faaliyetleri olumsuza dönüştürme var ki bunlarda da beklediklerini bulamayacaklar" dedi.

Emniyetteki görev değişikliklerine de değinen Erdoğan şunları söyledi:

"Bazı medya gruplarında geçen emniyetteki yapılan değişiklerle alakalı olarak evet emniyette yapılan değişiklikler valilerimizin şu anda görevi kötüye kullanma anlayışından hareketle orada kendilerinin tasarrufudur. Bu tasarrufa yetkisi vardır. Valilerimiz bu tasarrufları kullanmışlardır. Bu çok daha farklı illere sıçrayabilir. Nerede buna benzer şeyler varsa gereğini anında başta valilerimiz olmak üzere emniyet genel müdürlüğümüz mutlaka yapacaktır. Bu siyasi noktada mühendisliktir, biz buna fırsat vermeyeceğiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız