SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Çok Kritik Bir Aşamadayız..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Gaziantepspor maçından sonra İnönü Stadında yaptığı açıklamalarının bazı kesimlerce "ters" bir şekilde algılanmasına üzüldüğünü söyledi. Tanrıverdi, Galatasaray'la oynanan kupa maçı sonrasındaki açıklamalarında, "anlaşılamayan" bazı konularla ilgili ayrıntılı bilgi verirken, transfer çalışmaları ve karşılaşılan zorluklarla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Malatyaspor Başkanı Tanrıverdi, TV Malatya Spor Müdürü Mustafa Bulaşmaz'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"YANLIŞ ANLAŞILDI.."
“Süper 1.Futbol Liginde ilk yarıyı 17 puanla 15. sırada tamamladık. Son haftalarda ardı ardına puan toplayan ekibimiz ilk yarıyı tehlikeli bölgeden ayrılarak tamamladı. Yönetim olarak artık teknik heyetin verdiği rapor doğrultusunda ikinci yarıya çıkarken eksikliklerinden arınmış bir takım yaratmak için yola çıktık. Çok yoğun bir şekilde çalışmalar sürüyor.

Ancak geçtiğimiz Cumartesi günü oynadığımız ve 2-0 kazandığımız Gaziantepspor maçından sonra yönetimin içinde bulunduğu konum ve yapılacak transferler öncesinde ne tür zorluklar yaşadığımızı kamuoyuna aktardık. Ama bu yanlış anlaşıldı. Kamuoyunda “Başkan yine para istiyor,bu kaçıncı?” şeklinde doğru olmayan yorumların yapıldığını duydum. Bu da beni üzdü."

"KAÇ KEZ PARA İSTEDİK?"
"Transferlerin ne denli zor yapıldığını anlatarak, bu zorlu süreçte yalnız bırakılmamamız için destek istedik. Geçmişe dönüp bakıldığında, yaptığımız toplantıların kasetleri incelendiğinde kaç kere para istedik? Sadece 5 yıl önce kulübü aldığımız dönemde işadamlarımızdan bu yönde bir destek istedik ve beklentimiz de oldu. Onun dışında sık sık ekranlara çıkıp, bu yöndeki talepleri dile getirmedik. Kimsenin kapısında para talep eden bir yapımız olmadı."

"ÇOK KRİTİK AŞAMADAYIZ.."
"Şu anda içinde bulunduğu durum Malatyaspor’un ilerisi için çok önemli.Çok kritik bir aşamadayız. İkinci yarı için bizlerden büyük beklentiler oluşmuş durumda. Bu beklentileri karşılamak için yerli ve yabancı takviye yapmamız gerekiyor. Transferleri kadroya katmak dışarıdan görüldüğü gibi kolay olmuyor.

Malatyaspor, hiç bir sorunu olmayan bir kulüp olarak gözüküyor. Sorunu olmayan kulüp var mı?.Bütün kulüpler gibi bizimde maddi yönden sorun yaşıyoruz. Kulübü, sezon başından beri 3-4 trilyon eski bir bütçeyle götürüyoruz. İkinci yarıya güçlü bir şekilde girmek için mutlaka takviye yapmalıyız. Bu transferlerinin önemli bir kısmını “ sıcak para” ile sağlama durumunda olacağız."

"ELAZIĞSPOR BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜM.."
"Etrafımızdaki illerin kulüplerinin ekonomik yapılarına baktığımızda arada büyük farklar oluşmuş durumda. Kayserispor’a sağlanan katkı ve şartlar bizde yok.

2 Lig A Kategorisinde yer alan komşu ilimizin ekibi Elazığspor Kulübü Başkanı ile geçtiğimiz günlerde telefon ile görüştüm. Onlara belediyece sağlanan katkıyı öğrendiğimde açıkcası şaşırdım. İstenen şartlar sağlanmış durumda.

Bizim ligdeki rakiplerimizin büyük bir bölümü ile aramızda ekonomik anlamda farklar oluştu. Rakiplerimize dışarıdan sağlanan katkılar üst seviyede. B.B.Ankaraspor bizim 3 katı para harcayarak kurdu, bizimle aynı puanda. Bir çok kulüpte bu durum söz konusu."

"EKSİKLERİ GİDERMEK DURUMUNDAYIZ.."
"Biz neden sezon başında genç bir kadro oluşturduk? 3 yıl sonrasında yapısı güçlü bir Malatyaspor ortaya çıkarmak için. İlk yarıda yaşadığımız sorunların temelinde bu gözükebilir.Gelinen nokta, bu kadro ve yapılanmayla sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Devre arasında eksik mevkileri güçlendirecek isimleri aramıza katmamız gerekiyor. İlk yarının son haftalarında ortaya çıkan güzel gidişatın devamını getirmek için eksikleri gidermek durumundayız.

Bu arada Malatyaspor Kulübüne sağlanan katkılar çok kısıtlı. Esenlik firmasından aktarılan para akışı yeterli olmuyor. Nakit para akışının ötesinde kulübe dışarıdan katkı sağlaycağını düşünerek içerisindeki bulunduğumuz ticari anlamdaki iş yerleride elimizden bir bir kaçıyor. İnönü Üniversitesindeki işyerlerini terk etmek zorunda kaldık. Şehir merkezindeki katlı otoparktan da ayrıldık. Elimizde sadece Bilboardlar kalmış durumda.3 Firma ile sürdürdüğümüz bilboard işinden gerekli katkıyı gördüğümüzü söyleyemem."

"SİYASİLER BİLE DEVREDE.."
“Teknik heyetin verdiği rapor doğrultusunda yerli ve yabancı bir çok futbolcuyla temas halindeyiz. Geçtiğimiz haftalarda prensip anlaşmasına vardığımız bir kaç futbolcu başka kulüplere yöneldiler.

Diyarbakırspor’dan ayrılan Cem Yanık ile anlaştık ancak bu futbolcu bizim sunduğumuz rakamın 2 katını veren Ankaraspor ile anlaştı. İstanbulspor’dan Cem Can ile yine anlaştık ancak araya giren siyasiler bu futbolcunun Sivasspor ile anlaşmasını sağladılar. Peki biz bu ortamda nasıl transfer yapacağız? Dışarıdan bakıldığı gibi olmuyor transfer görüşmeleri. Anlatmak istediğimiz durum işte bu. Çok sıkıntı çekiyoruz.”

"İKİSİ OLMAYACAK.."
” Teknik Direktör Ziya Doğan'ın talebi sonrasında takım içerisinde sorun yaratan Brezilyalı Cris ile Toledo ( Katatua) ikinci yarı kadroda olmayacaklar.. İki futbolcumuzu Brezilya’da kiralamayı düşünüyoruz. İkinci yarıda bu oyuncuların performanslarını takip edip, gelecek sezon için karar vereceğiz. Ya geri getireceğiz ya da tamamen göndereceğiz. Cris ve Katatua’dan boşalacak 2 yabancı kontenjanını iyi değerlendirmek istiyoruz.

Teknik Direktör Ziya Doğan ile teknik heyette yer alan değerli hocalarımız, Çek Cumhuriyeti ile İsviçre’de bazı oyuncuları izlediler. Transfer listemize bazı oyuncuları aldık. Ciddi rakamlarla masaya oturan yabancı futbolcularla pazarlıklar hala sürüyor. Yabancı futbolcuların bonservislerini “ nakit para” karşılığı alma durumunda kalacağız. Transferleri üzerinde ısrarlı durduğumuz bu yabancı futbolcular, Ziya Hocamızın Gençlerbirliği'nde görev yaptığı sıralar talip olduğu futbolculardı. O dönem yüksek bir para talep eden bu oyuncular, şu anda daha düşük bir maliyetle karşımıza çıkmış durumda. Bu transferleri kısa sürede bitirmek için görüşmelerimiz sürüyor.”

Başkan Tanrıverdi, devre arası transfer döneminde 3-4 futbolcu takviye etmeyi düşündüklerini sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız