SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Çok Kritik Bir Dönemden Geçiyoruz..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, düzenlediği basın toplantısında, son 3 maçı ve Kayseri Erciyesspor ile hafta sonu yapılacak maçı değerlendirdi. Doğan, Malatyaspor’un düşme endişesi taşımadığını söylerken, kamuoyundaki rehavetten çekindiklerini bildirdi.

İyi takım olduklarını, iyi futbol oynadıklarını ama henüz galibiyet alamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Doğan “Oynadığımız maçlardaki saha bunda çok etkendi. Belki tam istediğimiz şeyleri sahaya yansıtamıyoruz. Malatya’da ben önceki dönem 2,5 yıl kalmıştım. Bu saha şartlarında hiç oynamadık. Rakip takım için de aynısı geçerli… Sivas maçı buna örnek. Tek kale oynamamıza rağmen ayakta duramayan oyuncular ve kaybedilen 2 puan. Ardından Galatasaray maçında iyi futbol oynamamıza, futbol olarak iyi şeyler yapmamıza karşın, bunu istediğimiz şekilde sonuca yansıtamadık” dedi.

Trabzonspor maçını değerlendiren Doğan, bu karşılaşmanın Trabzon camiasının içinde bulundukları koşullar nedeniyle "Trabzonspor'un en iyi motive olduğu maç" olduğunu anlattı. 60–70. dakikalara kadar fazla pozisyon vermediklerini, pozisyon da bulamadıklarını anlatan Doğan, takım oyununun ön plana çıktığı maçtan 3 puan alıp ligde 7/8. sırayı hedeflemek istediklerini, ama yenilgiyle bu hesapların şimdilik tutmadığını söyledi. Malatyaspor teknik patronu, Kayseri Erciyes’i yenmeleri halinde aynı hesabı yapabileceklerini bildirdi.

Toplantının “asıl amacını” açıklamak istediğini söyleyen Doğan şöyle devam etti: “İlk yarının bitimine 4–5 hafta kala düşme potasında görülüyorduk. Son haftalarda düşme hattında aday sayısı 7–8 oldu. Malatyaspor olarak düşme korkumuz yok. Biz iyi bir takımız. Ama bir gerçek var: Düşme potasındaki takımların hepsi kamuoyunda birlik ve beraberliği sağlamış, inanılmaz bir atmosfer oluşturmuşlar. Oynadığımız son 3 maçta kamuoyu, iyi takım olduğumuzu söylüyor, olumlu tepkiler alıyoruz. Bu bizi rehavete götürüyor. Herkes bu şekilde davranırsa ileride zor günler yaşarız. Takımımızdan en küçük sıkıntımız korkumuz yok. Futbolcularımıza güveniyoruz; biz rahatız”

Doğan, Gaziantep maçı sonrası 17 puana ulaşıldığında kamuoyunun rehavete kapılmaması uyarısında bulunduğunu anımsatıp, “Herkes takviye yaptı. Herkes güçlendi. Güçlenmeyenler üstten alta doğru kaymaya başladı. Çok kritik bir dönemden geçiyoruz. Sezona başlarken çok enteresan bir lig olacağını söylemiştim. Belki bir-iki takım yukarıda rahat olur. Ama alt tarafta çok akıllı davranan, sakin olan, birlik ve beraberliği üst seviyede ve rehavete kapılmayan takımlar çok rahat olacak. Rehavete kapılan, bir şey olmaz mantığıyla hareket eden ileride sıkıntılar yaşar. Ligin dibindeki takımlar ardı ardına 2–3 maç kazandı; bu herkes için geçerli” dedi.

Doğan, ligdeki bu duruma sebep olarak sezon başından ikinci yarının ilk maçlarına kadar transfer sezonunun devam etmesini gösterdi. Taraftarlara seslenen Malatyaspor çalıştırıcısı “Kayseri Erciyes ilk yarı ligin flaş ekiplerinden biriydi. Biz onları yenersek aramızda 2 puan kalıyor. Saha ve seyirci avantajını çok iyi değerlendirmemiz lazım. Fikstürde kolay maç yok. Ama Malatyaspor’un yenemeyeceği takım da yok. Bu ciddiyetle yaklaşırsak en küçük korku olmadığını söyleyebilirim. Malatyaspor taraftarı son dönem takımını inanılmaz destekledi. Onlardan dertli olduğum bir sorun yok. Sadece 'Malatyaspor güçlü' rehavetiyle hareket etmeyelim. Şimdi birlik ve bütünlük zamanı” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız