SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çok Kültürlülük' Başarısız Oldu

A- A+ PAYLAŞ

Almanya’da göçmen tartışması devam ederken Başbakan Angela Merkel, ülkesinde çok kültürlü bir toplum inşa etme çabasının “tamamen başarısızlığa uğradığını” söyledi. Merkel, önceki gün Potsdam kentinde Hristiyan Birlik partilerinin (CDU/CSU) gençlik kolu olan Junge Union’un (JU) düzenlediği olağan yıllık toplantısında yaptığı konuşmada, Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı Horst Seehofer’in “Çok kültürlülük öldü” şeklindeki görüşlerini destekledi.

Almanca öğrensinler
İnsanların yan yana mutlu bir şekilde yaşamalarını öngören çok kültürlülük kavramının işlemediğini kaydeden Merkel, göçmenlerin topluma entegre olmak için daha fazla çaba göstermesi gerektiğini belirtti.
Merkel, göçmenlerin Almanca öğrenmeleri gerektiğini de vurguladı.
Almanya Başbakanı Merkel, “60’ların başında ülkemiz yabancı işçileri Almanya’ya çağırdı, şimdi de ülkemizde yaşıyorlar. Bir süre kendi kendimizi kandırmıştık, ‘kalmazlar, giderler’ diye. Ama durumun böyle olmadığını görüyoruz” diye konuştu.
Öte yandan, Almanya Cumhurbaşkanı Chritian Wullf’un İslam’ın, Hristiyanlık ve Yahudilik gibi Almanya’nın bir parçası olduğu sözlerini ise doğru bulduğunu ifade eden Merkel, “Bunun tek örneği Mesut Özil değil” diye konuştu.
Merkel, “Almanca konuşamayan ya da Almanca öğrenerek yetiştirilmeyenlerin burada istenmediği şeklinde bir görüntü vermemeliyiz” dedi.

Wulff’u Müslüman yaptılar
Alman Focus dergisi, İslamiyet’in Almanya’nın bir parçası olduğunu söyleyen Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un, fotomontajla Müslümana benzetilmiş fotoğrafına yer verdi. Wulff’un başsayfadaki fotoğrafının altında “Benim Almanyam” şeklinde bir ifade yer aldı. Derginin iç sayfalarında yer alan haberde de, Wulff’un fotoğrafının altında “Şark ülkesi”, ülkede yaşayan Müslüman göçmenleri eleştiren CSU Genel Başkanı Horst Seehofer’in fotoğrafının altına da “Batı ülkesi” yazıldı.

Mesut Özil’i övdüAngela Merkel, İslam’ın da Almanya’nın bir parçası olduğunu söyleyerek, futbolcu Mesut Özil’i örnek gösterdi. Merkel, 8 Ekim’de yapılan Almanya-Türkiye maçının ardından soyunma odasına giderek Özil’i kutlamıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız