SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Meraklı Olmasak da.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:08:06
A- A+ PAYLAŞ

AKP ile CHP arasında koalisyon iplerinin kopması ile erken seçim ihtimali ülke gündemine yerleşti. Sonbaharda yeniden bir seçimin yolu gözükürken Malatya CHP İl Başkanı Enver Kiraz, AKP’nin kendilerine bir koalisyon önerisi ile gelmediklerini belirterek, görüşmelerin olumsuz sonuçlanmasında sorumlunun AKP olduğunu öne sürdü.

Parti il binasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, CHP olarak Türkiye’nin sorunlarını yerinde tespit ederek 7 Haziran seçimlerine girdiklerini belirtti. Seçim sonrası ortaya çıkan tabloda, seçmenin 13 yıldır tek başına iktidarda olan AK Parti iktidarına son verdiğini dile getiren Kiraz, “Dolayısıyla halk tek başına kimseye bir şans vermedi ve siyasi partilere şu mesajı verdi: ’Bir araya gelin uzlaşın, Türkiye’nin sorunlarını biz uzlaşı kültürü içerisinde çözün.’ Bir koalisyon hükümeti oluşmasını halk sandıkta bize söyledi” diye konuştu.

Sandıktan çıkan mesaj doğrultusunda CHP’nin her üyesin de parti ve kendi çıkarlarını bir tarafa bırakarak, Türkiye’nin çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini belirten Kiraz, “İyi niyetli olarak Türkiye’nin sorunlarının çözümü noktasında ortaya koyduğumuz anlayış ile koalisyon kurulması noktasında uğraştık. Belki fikirlerimiz uyuşmasa da belki AKP’ye çok meraklı olmasak ta ama böyle bir irade ortaya konmuş” dedi.

Bu iradenin gereğini yerine getirme anlayışı ile hareket ettiklerini kaydeden Kiraz, “Dün Sayın Genel Başkanımız da ifade etti, AKP tarafından CHP’ye bir koalisyon önerisi getirilmedi. CHP’ye getirilen bir erken seçim için bir seçim hükümeti önerisiydi ve dolayısıyla bizim bunu kabul etmemizde mümkün değildi. Çünkü CHP olarak bir koalisyon hükümetinin kurulması gerektiğini be Türkiye’nin birikmiş sorunlarını çözülmesi gerektiğini düşündük” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarında, AKP’nin seçim mağlubiyetini bir türlü içine sindiremediğini gördüklerini söyleyen Kiraz, “Kazanana kadar seçim formülünün uygulayacaklar gibi görünüyor. Ve kazanmadığı hiçbir seçime de milli irade gibi görmeyecek gibi görünüyorlar. Verilen hiçbir mesajı da anlamamışlar. Sonuçta erken seçim dışında bir ihtimal kalmadı şeklinde bir ifadesi var Başbakanın. Bu şunu gösteriyor, yakın bir zamanda erken seçim olma ihtimali. AKP’nin derdi ne gelen şehit haberleri, ne ülkenin ekonomik bunalımı, ne halkımız ne de halkın sorunları dolayısıyla bunu bir kez daha gördük” ifadelerini kullandı.

Kiraz şöyle devam etti:

“AKP’nin bir tek derdi var kendi koltuklarını korumak. Bunun için bir çaba içerisindeler. Ama bu saatten sonra bu gayret ve çabalarının sonuç vermeyeceğin görecekler. Bir erken seçimde CHP çok köklü bir parti ve dolayısıyla erken seçimde biz ütün örgütlerimizde yarın seçim olacak gibi hazırız. Seçimlerden çok daha güçlü bir şekilde çıkacağımıza yürekten inanıyoruz”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız