SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çok mu Abarttık, Ne?!

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye ziyaretinde kayısıdan bahsettiği için Malatyalıları mutlu eden ABD Başkanına olan ilgiyi abarttılar.

Vali Halil İbrahim Daşöz, Gazi İlköğretim Okulu'nda 91 bin dev öğrenci proje kurulu üyeleriyle basın açıklaması yaptı. ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye ziyaretinde kayısıyı telaffuz etmesiyle bunu fırsata dönüştürüp, 91 bin dev öğrenci proje kurulunun üzerinde kayısı ve Obama'nın fotoğrafı olan kartpostal bastırdığını bildirdi.

Bu kampanyanın üç aşama olarak gerçekleştirileceğini, bir kartpostalı herkesin tanıdıklarına gönderebileceğini, arkasında İngilizce yazılı kartpostalın ise Barack Obama ve yurt dışında yakını olanlara gönderileceğini belirten Vali Daşöz, ayrıca ulusal gazetelere ve bilboardlara bu konuda çalışma yapılacağını vurguladı.

Malatya Valiliği'nin 91 bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında Obama'ya gönderilmek üzere bastırılan kartpostallarda, Günkurusu kayısıya "APRICOBAMA" lakabı konulduğu yazıldı.

Projeye katkı sağlamak ve ABD Başkanına da sempatiyi iletmek üzere İngilizce olarak bastırılan kartpostaldaki metnin Türkçesi şöyle:

" …. Nisan 2009

Sayın ; Barack Hussein OBAMA
ABD Başkanı

Sayın Başkan,
Ülkemizi ziyaretiniz bizleri çok mutlu etmiştir. Gezinizin ülkelerimiz ve dünya için olumlu sonuçlar doğurmasını diliyoruz.

Biz çocukların en büyük rüyası daha güzel ve daha güvenli bir dünyada yaşamak. Sizin de aynı rüyayı gördüğünüze inanıyoruz.

İstanbul konuşmanızda Türkiye kayısısından bahsetmeniz bizleri çok heyecanlandırdı.

Bizler, dünyanın en çok kayısı üreten ilinde yaşıyoruz: Malatya. Bundan dolayı ilimize “Dünya Kayısı Başkenti” diyoruz.

Siz sağlıklı, enerjik, zeki, pozitif ve iyi kalpli bir insansınız. Bütün bunlar, kayısının da yararları olarak gördüğümüz özelliklerdir. Bundan dolayı çok beğenilen “gün kurusu” kayısımıza “APRICOBAMA” lakabını koymayı uygun gördük. Umarız bizi hoş görürsünüz.

Bizler, Malatya’da ilkokullarda ve liselerde eğitim gören 91 BİN DEV ÖĞRENCİ’yiz. Yürüttüğümüz projelerle sevgi, dostluk, demokrasi, eğitim, çevre vb. konularda yararlı çalışmalar yapıyoruz.

Bütün bunları yaparken tıpkı sizin gibi düşünüyoruz. “YES, WE CAN”

Ülkemizi ziyaret ettiğiniz ve geleceğe yönelik umutlarımızı arttırdığınız için size teşekkür ederiz.
Bir gün sizi ve ailenizi Malatya’da görmek ümidiyle.
En iyi dileklerimizle…
Adı, Soyadı :
Adresi :

http://www.91000devogrenci.com
e-mail :
Malatya / TURKEY"

Kartpostalların gönderimi için 11 Nisan Cumartesi günü Yeni Cami önündeki Soykan Meydanı'nda tören yapılacağı da öğrenildi.

ABD'YE SEVGİ KAMPANYASI!..
Bu arada ABD'nin Ortadoğu, Türkiye ve son dönemde Kafkasya'ya yönelik projelerine, uygulamalarına yoğun tepkilerin ardından Türkiye'de Amerikan karşıtlığı yüzde 80'lerin üzerindeyken, bunu gidermek üzere yeni başkan Obama'yla birlikte yeni bir imaj dönemi başlatılması ve bunun için önemli paralar harcanıp yerel kamuoyları oluşturulması, ABD'nin bilinen politikalarından biri. Türkiye'nin milli politikaları hilafına ABD'nin daha önce de bir kısmını uygulamaya koyduğu projelerini bir kez daha dillendiren Obama'nın son ziyaretinin ardından tüm Türkiye'de olduğu gibi, Malatya'da da "kayısı" eksenli olarak başlatılan Obama hayranlığı oluşturma çabaları ilgiyle izleniyor. Türkiye'de Obama ziyareti ile birlikte düğmesine basılan kampanyanın "Amerikan Muhipleri" oluşturma çabalarına Malatya'dan da ne kadar katkı sağlayacağı merak ediliyor.

FOTOĞRAFLAR: Obama'ya gönderilecek kartpostallar için hazırlatılan afiş (üstte), Obama'ya gönderilecek kartpostalların ön ve arka yüzleri (altta)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız