SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çok Muazzam Bir Rakam..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği tarafından başlatılan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gözetiminde yürütülen "Malatya Okuyor" kampanyası doludizgin devam ediyor.

Kampanya hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, kampanyadan kısa sürede muazzam gelişmeler yaşandığını bildirdi. Bulut, kampanya kapsamında çalışmaların en etkin bir biçimde yürütüldüğünü kaydederek, "Malatya Okuyor kampanyası Sayın Valimiz Ulvi Saran'ın direktifleriyle 28 Aralık 2009 tarihinde kamuoyuna tanıtıldı ve eğitim öğretimin 2. döneminde geçtiğimiz yıl başladı. Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mart ayları içerisinde hızlı bir şekilde kampanyamızı sürdürdük. Kampanyamız kapsamında yürüttüğümüz projelerimiz vardı. Bunlardan bazıları "En iyi ben okuyorum", "En çok ben okuyorum", "Biz okuyan aileyiz", "Askıda kitap" ve gezici kütüphane projelerimizdi. Gerçekten okullarımızda okul yöneticileri ve öğretmenlerimizin projeleri ciddiye almaları sonucunda öğrencilerimiz çok sayıda kitap okudular. Hedefimiz öğrencilerimizi, okul kütüphanelerini kullanmaya yöneltmek, dışarıdaki kitapçılarla iş birliği içerisinde olmalarını sağlamak ve aynı zamanda kitaplara yakınlık mesafelerini sağlamaktı. Beklentimizin çok üzerinde gelişmeler kaydedildi. Süre kısa olmasına rağmen muazzam gelişmeler oldu" dedi.

Kampanya kapsamında ödüllerin de verildiğini ifade eden Bulut, "Bu yıl bu çalışmalarımızı hızlı bir şekilde gözden geçirip, hayata geçireceğiz. Geçen yıl kapsamda 79 bin civarında öğrencimiz vardı. 79 bin öğrencimiz, 4 aylık sürede 584 bin kitap okudu. Bu çok muazzam bir rakam ve 87 milyon 450 bin sayfaya tekabül ediyor. 192 okulumuz üzerinde yapılan bu çalışma çeşitli törenlerle kamuoyuyla paylaşıldı ve sonuç itibariyle ödül törenine kadar geçen süreçte velilerimizde öğrencilerimizle birlikte okudurlar. Bizim en çok hoşumuza giden, en çok beğeni kazanan ve velilerimizin takdirini kazanan "Biz okuyan aileyiz" projesi oldu. Veliler evlerinde çocuklarıyla birlikte oturup televizyon izlemek yerine kitap okudular, okul yönetimiyle iş birliği içerisinde oldular. 15 Mayıs 2010 tarihi itibariyle de velilerimiz okullarına gidip, 50 çoktan seçmeli sorudan oluşan sınava girdiler. Yapılan değerlendirmede sınava katılan velilerimize, katılım belgesi verildi. Bunun dışında ilk 3 kişiye Sayın Valimizin imzalarını taşıyan takdir belgesi, ayrıca Malatya'daki okullarımızda 1. 2. ve 3. olan velilerimize de Sayın Valimizin ellerinden laptop hediye ettik. Bu ödüller, çocuklarımızın kitap okumasında çok etkili oldu. Sayın Valimiz bu konuda çocuklarımızdan maddi imkanlarını esirgemediler. 260 tane öğrencimiz kendi okullarından birinci olan çocuklarımıza çeyrek altın hediye edildi. Yine aynı şekilde 12 öğrencimize de laptop hediye edildi. Projede destek olan ve birlikte çalışılan yönetici, öğrenmenler ve okul komisyonu üyeleri de aynı şekilde Milli Eğitim Müdürlüğümüzün teşekkür belgelerini, yine Sayın Valimizin takdir belgelerini almaya hak kazandılar" diye konuştu.

PROJELERİMİZİ REVİZE EDİYORUZ
Bulut, projelerin revize edilerek, yeniden okullarda uygulamaya konulduğunu belirterek, "Biz 2010-2011 eğitim öğretim yılında değerli öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimizin bizlere gönderdikleri değerlendirme formlarını inceleyerek, projelerimizi yeniden gözden geçirip, revize etme ihtiyacı duyduk. Sayın Valimizin de bilgileri dahilinde "En iyi ben okuyorum" ve "En çok ben okuyorum" projelerimizi birleştirerek, tek projeye dönüştürdük ve "En iyi ben okuyorum" adıyla yeniden okullarımıza projemizi indirdik. Bugün ki tarih itibariyle "En iyi ben okuyorum" projesi okullarımızda uygulama alanına indirildi ve öğrencilerimiz, öğretmenleri ve velilerinin gözetiminde bu projeye daha erken başladı. Proje metni Milli Eğitim Müdürlüğümüzün WEB sayfasında yayınlandı. Ayrıca "Biz okuyan aileyiz" projemizde devam edecek. Projede ufak tefek revizeler gerçekleştirdik. Yine biz, öğrenci velilerimizle birlikte okumaya devam edeceğiz. Yine aynı şekilde "Askıda kitap" projemiz hiçbir değişikliğe uğratılmadan kitap okuma noktalarında çalışmalarına devam edecek. Okuyucularımızla buluşacaklar.

Askıda kitap noktalarımız çeşitli kafeler, hastanelerimizde hastalarımızın yattıkları servislerde, hasta yakınları ve hasta bakıcılarının rahatlıkla ulaşabildiği kitaplarımız bulunmaktadır. Buralarda zaman zaman kontroller yapıyoruz ve gerçekten çok olumlu gelişmelerle karşılaşıyoruz" şeklinde konuştu.

13 İLÇEDE "EN İYİ BEN OKUYORUM" PROJESİ DEVAM EDECEK
13 ilçede "En iyi ben okuyorum" projesinin devam edeceğini ifade ederek, "Yine bu yıl yapacağımız çalışmaların en önemli basamaklarından birisi geçtiğimiz yıl ilköğretim okullarının 1. 2. ve 3. sınıflarında öğrencilerimizi kapsam dışında tutmuştuk. Biliyoruz ki okumaya en yatkın yaş grubu bu çocuklar. Bu nedenle ilköğretim 1. 2. ve 3. sınıf öğrencilerimizi de Malatya Okuyor kampanyasına alarak, il merkezindeki sayımızı genişlettik. Bunun yanında projemizin en önemli ayaklarından birisi de bu yıl 13 ilçemizde de "En iyi ben okuyorum" projemizi yürütmeye devam edeceğiz. Sayın Valimizin direktifleri neticesinde, Sayın Kaymakamlarımızın gözetiminde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizin, okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizin himayelerinde bu proje bundan böyle ilçelerde de yürüyecek. Malatya'da yaklaşık 150 bin civarında öğrencimiz bu yıl en iyi ben okuyorum diyecek ve bu projeye yürekten destek olacaklar" şeklinde konuştu.

Bulut, kimsenin proje dışında kalmayacağını kaydederek, "Yine biz umuyoruz ki, bu projelerin getirilerinden birisi okul kütüphanelerimiz çocuklarımız tarafından etkin hale getirilecek, kalıcı bir davranış olacak, aynı şekilde okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz de bütün Malatyalılarda "Akıda kitap" projesi kapsamında okumuş olacaklar. Yani değerli hemşerilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bu projenin dışında kalmayacak. Önümüzdeki eğitim öğretim yılının sonu itibariyle Haziran ayının başında biz aynı şekilde ödüle hak kazanan öğrenci, öğretmen ve velilerimize ödül törenleriyle hediyelerini takdim edeceğiz. Biz bu kampanyanın eğitim öğretim yılı boyunca en iyi şekilde yürümesini temenni ediyoruz. Bu süreçte de biz gerek denetim gerekse kontrollerimizi yapacağız. Aylık bilgilerimizi alacağız ve kamuoyuyla da bu bilgileri paylaşacağız. Ben bu projemizin Malatya kamuoyuna değerli eğitimcilerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

ANKARA'DA DÜZENLENECEK OLAN FUARDA "MALATYA OKUYOR" KAMPANYASINI TANITACAĞIZ
Ankara'da gerçekleştirilecek olan fuarda Malatya Okuyor kampanyasını tanıtacaklarını belirten Bulut, "İlimizin tanıtımı amacıyla 7 ila 10 Ekim tarihlerinde Ankara'da bir fuar açılacak. Bu fuarda Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, Malatya Okuyor kampanyasını tanıtmaya çalışacağız. Bu kampanya tanıtımı kapsamında Malatya Okuyor kampanyasını tanıtan bir CD'miz olacak. Aynı şekilde çok sayıda el broşürü dağıtacağız. Afişlerimiz olacak ve diğer şehirlerde oturan değerli hemşerilerimizle, fuarı ziyaret edecek diğer vatandaşlarımıza da Malatya Okuyor kampanyasını bu çerçevede tanıtacağız. Kampanya ile hazırlıklarımız devam ediyor. Günü geldiğimde Malatya Milli Eğitim Müdürlüğümüzün standında Malatya Okuyor diyeceğiz. Ve Şimdi Okuma Zamanı diyerek, değerli hemşerilerimizle bu kampanyamızın paylaşacağız" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız