SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Çok Mutlu ve Heyecanlıyım''

A- A+ PAYLAŞ

Yeni Vali Halil İbrahim Daşöz, Malatya'ya gelerek göreve başladı. Vali Vekili ve Belediye Başkanı tarafından Gürün'de karşılanan Vali Daşöz için, Valilik önünde de bir karşılama töreni düzenlendi. Daşöz, yaptığı ilk açıklamada "Çok mutluyum, heyecanlıyım.." dedi.

KARAYOLUYLA GELDİ..
İçişleri Bakanlığı'nın 30 Aralık 2005 tarihli kararnamesiyle merkeze alınan Vali Osman Derya Kadıoğlu'nun yerine merkezden Malatya Valiliği görevine atanan Halil İbrahim Daşöz, Malatya'ya gelerek görevine başladı.

Cumartesi sabah erken saatlerde Ankara'dan karayoluyla Malatya'ya hareket eden Vali Daşöz'ü, Gürün'de Vali Vekili Bayram Öz ve Belediye Başkanı Cemal Akın karşıladılar.

Vali ve beraberindekiler daha sonra Malatya'ya hareket ettiler. Vali Halil İbrahim Daşöz, Ankara-Adana karayolu ayrımındaki Tavşantepe mevkiinde 2 entegre tavuk işletmesinin çalışanları tarafından karşılandı. Burada tavuk işletmecilerini dinleyen Vali Daşöz, sorunlarla yakından ilgileneceğini söyledi.

Vali Daşöz için, Valilik önünde bir karşılama töreni düzenlendi. Buradaki törene Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Daire Müdürleri ile bazı vatandaşlar katıldılar. Karşılamada yerel siyasilerden yalnızca DYP İl Başkanı Mehmet Özden'in bulunduğu görüldü. Vali karşılayanlarla tek tek tokalaştıktan sonra, Polis Mangası'nı selamladı ve daha sonra makamına geçti.

"MUTLUYUM VE HEYECANLIYIM.."
Vali Daşöz, göreve başladıktan sonra ilk duygularını soran basın mensuplarına, “Bu memleket, devlet, ülke görevi. Hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Çok mutluyum, heyecanlıyım. İnşallah burada bulunduğumuz süre içerisinde Malatya’ya güzel hizmetler yapma imkanımız olur. Arkadaşlarımızla, Malatya halkımızla ve sizlerle birlikte.” diye konuştu.

Daşöz, "Malatya'da ilk yapmayı planladığınız iş ne?" yolundaki bir soruya da,“İlk diye bir şey düşünmüyorum. Belki pek çok yapılacak ilkler vardır diye düşünüyorum. Ama öncelikle bu Çocuk Yuvası konusunda arkadaşlarımızla hemen bir görüşme yapacağım. Orayı en kısa zamanda göreceğim.” yanıtını verdi.

Yeni Vali, "Hizmet amacı" konusundaki bir soruyu da “Biz şeffaf, katılımcı, toplumun bütün dinamiklerini işin içine alan hızlı bir icraat anlayışımız olacak. Halka yakın olacağız. Kaynakların en iyi değerlendirilmesinin önem taşıdığına inanıyorum. Bunun için doğru öncelikler yapılması gerektiğini düşünüyorum. Tüm aktörlerle işbirliği halinde, ortak akılla hizmetler yürütülecek” diye yanıtladı.

Vali Daşöz, 20 Ocak Cuma günü Ankara'da, 81 il valisi ve ilgili daire müdürlerinin katılımıyla düzenlenen "Kuş Gribi" ile ilgili üst düzey toplantı hakkında da, “Ben Perşembe günü gelecektim buraya. Ama 81 il Valisi, konuyla ilgili il müdürlerimiz Ankara’da toplantıya çağrıldı. Bu konuda ayrıntılı bilgi verildi katılımcılara. Bundan sonraki öngörüler konuşuldu. Bizler açısından çok yararlı bir toplantı oldu.” açıklamasını yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız