SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çok Mutluyuz..''

A- A+ PAYLAŞ

Sakarya'da geçirdiği trafik kazası sonrasında beyin ölümü gerçekleşmesi üzerine ailesi tarafından organları bağışlanan Ayhan Okur'un karaciğerinin bir bölümünün nakledildiği Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi görmekte olan 5 yaşındaki Zeynep Er, başarılı geçen nakil operasyonu sonucunda yeniden hayata 'merhaba' dedi.

Karaciğerin bir bölümünün ise 6 yıldan beri organ bekleyen 52 yaşındaki Eyüp Coşkun'a nakil ameliyatı ise sürüyor.
Sakarya'nın Kocaali İlçesi'nde bir traktör bayiinde çalışan ve 19 Şubat Pazartesi günü trafik kazası geçirerek ağır yaralanan evli ve bir çocuk babası Ayhan Okur'un (30), tedavi gördüğü Sakarya Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşmesi nedeniyle ailesinin bağışı yapması üzerine karaciğer organı 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın devreye girmesiyle askeri uçakla İstanbul'dan Malatya'ya getirilmişti.

Karaciğerin bir bölümü İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde başarılı geçen operasyon sonucunda 5 yaşındaki Zeynep Er adlı çocuğa nakledildi. Daha önce karaciğerin bir bölümün nakledileceği açıklanan 15 yaşındaki İsmail Koç'a organ uyuşmazlığı olunca, karaciğerin bir bölümünün nakli 6 yıldan beri organ bekleyen 52 yaşındaki Eyüp Coşkun ameliyata alındı.

Zeynep Er'in babası Mehmet Er, yaptığı açıklamada, "Ne diyeceğimi bilemiyorum. Allaha bin şükürler olsun. Hem organı bağışlayan aileye, hem hastanedeki hocalarımıza ve hem de askerdeki yöneticilere çok teşekkür ederim. Öğrendiğime göre organ askeri uçakla getirilmiş. Komutanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Böyle bir merkez olduğu, böyle bir şansı bulduğumuz için gururluyum. Allah herkesten razı olsun" dedi.

Kızının başarı geçen operasyon sonrasında gördüğünü söyleyen baba Er, "Kızımı ameliyattan çıktıktan sonra gördüm. Bin kere şükürler olsun" dedi.

Bu arada, 6 yıldan beri karaciğer nakli bekleyen ve Sakarya'dan gelen karaciğerin bir bölümünün nakletilmesi operasyonu süren 52 yaşındaki Eyüp Coşkun'un kızı Şenay Coşkun ise "Artık hastalık iyice ilerlemişti. Ümidimizin olmadığı bir anda bu nakil gerçekleşti. Babam şu anda ameliyatta. 6 yıldır organ bekliyorduk. Çok mutlu olduk" ifadeleri ile yaşadıkları mutluluğu anlattı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız