SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çok Okuyana Ödül

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:56:55
Çok Okuyana Ödül
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Okuyor Projesi kapsamında 2012 yılında 2.5 milyon kitap okunduğu açıklandı.
 
Malatya Valiliği'nin organizasyonu ile yürütülen Malatya Okuyor Projesi Yılsonu Ödül Töreni Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Mehmet Varinli, Jandarma Komutanı Albay Recep Ayaz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ile kamu kurum ve kuruluş yöneticisi ve temsilcileri katıldı.
 
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, 3 yıl önce amatörce başlatılan Malatya Okuyor Kampanyası’nda önemli bir başarının sağlandığını vurgulayarak, her geçen yıl okunan kitap sayısında çok büyük bir artışın sağlandığını ifade etti. Bulut, 1 yıl önce 1 milyon 239 bin adet kitap okuyan öğrencilerin 2012 yılında 2.5 milyon kitap okuduğunu kaydetti. Bulut, kampanyanın giderek büyümesi ve Türkiye geneline yayması gerektiğini ifade etti.
 
Vali Ulvi Saran ise, "Malatya Okuyor Kampanyası bütün illere örnek oluyor. Sadece kitap okumak değil, bazı projelerle de Türkiye’ye örnek oluyoruz. Geçtiğimiz günlerde açılan kitap fuarında yaşanan yoğun ilgiden dolayı mutluyuz ve gururluyuz. Önümüzdeki yıl, daha fazla öğrenci ile Malatya Okuyor Kampanyası'nı yürüteceğiz” dedi.
 
Törende Malatya Okuyor Kampanyası’nda birinci olan İbn-i Sina İlköğretim Okulu’ndan Zeynep Bakırcı, Orduzu İlköğretim Okulu’ndan Mücahit Pulat, Polis Amca İlköğretim Okulu’ndan Ayşenur Gültekin, Şehit Kemal Özalper Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden Enes Çiğdem, Akşemsettin İşitme Engelliler İlköğretim Okulu’ndan Seher Ceyhan ile birlikte ikinci ve üçüncü olanlara ödülleri verildi. Birinci olanlara dizüstü bilgisayar hediye edildi.
 
Öte yandan, Malatya Okuyor Kampanyası’nda Orduzu İlköğretim Okulu’nun birinci, Orduzu Elif Şireli İlköğretim Okulu’nun ikinci ve Niyazi Misr-i Sosyal Bilimler Lisesi’ni ise üçüncü olduğu açıklandı.
 
Kampanya kapsamında 2012 yılında “Biz Okuyan Aileyiz” kategorisinde ise Fatih İlköğretim Okulu’ndan Erkan Akgül birinci, Barboras İlköğretim Okulu’ndan Güldane Diriç ikinci ve Cengiz Topel İlköğretim Okuul’ndan Edibe Yalçın üçüncü oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız