SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Önemli Bir Çalışma.."

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Valiliği önderliğinde, Malatya Belediyesi ile Malatya İl Özel İdaresi tarafından yürütülen 1/25000 ölçekli Malatya Çevre Düzeni Planı Değerlendirme Toplantısı yapıldı.
 
Malatya Belediyesi Fırat Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya; Malatya Valisi Doç.Dr. M.Ulvi Saran, Belediye Başkanı  Ahmet Çakır, İl Genel Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Ceyhan, Selim Pilten, Malatya Belediyesi ve İl Genel Meclisi İmar Komisyon üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet İşidoğru, Malatya Belediyesi  ve İl Özel İdaresi imar yetkilileri ile Çevre Düzeni Planı Danışmanları Prof.Dr. Mehmet Ocakcı, Tavit Köletavitoğlu ile Dr. Turgay Ateş katıldı.
 
Değerlendirme toplantısı başında bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran, 1/25000 ölçekli Malatya Çevre Düzeni Planı üzerinde 1.5 yıldır çalıştıklarını belirterek, “Malatya’nın çevresiyle ve kentsel gelişimin değişik fonksiyonlarıyla nasıl bir doğrultuda ilerleyeceğine ilişkin değerlendirmelerin ortaya konulacağı ve bunun bir plan dökümanına bağlanacağı çalışmanın kritik bir aşamasına geldik. Bu çalışma, Belediyemiz ile İl Özel İdaremizin birlikte başlattığı, gerçekten Malatya’nın geleceğine hitap edecek çok önemli bir çalışma. Bundan sonra yapılacak olan değişik düzeydeki planlar için bir altyapı oluşturacak bir çalışma. Bu planlar 1/5.000, 1/.1000’lik planlar. Ve Malatya’nın çeşitli hizmetler, kentsel fonksiyonlar itibariyle ne yönde gelişeceğine işaret verecek, ışık tutacak bir başlangıç. Böylece hem bir yasal yükümlülük yerine gelecek, hem de Kuzey Çevre Yolu başta olmak üzere Malatya’nın çevresi ile birlikte gelişimine değinen birçok uygulamayı, doğrudan doğruya etkileyecek ve onların daha sağlıklı bir doğrultuda gelişmesini  sağlayacak bir adım. Ben bu planın hazırlanmasında sağladığı imkanlar nedeniyle başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen tüm Belediye ve Özel İdaresi personeline teşekkür ediyorum” dedi. 
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada, Malatya’nın bir bütün olarak, daha planlı ve düzenli bir şekilde gelişmesi adına 1/25.000 ölçekli Malatya Çevre Düzeni Planı’nın hazırlandığını söyledi. Bu çalışmanın ciddi bir çalışma olduğunu kaydeden Çakır, “Verilen emek ve süreye baktığımız zaman işin ciddiyeti daha iyi anlaşılıyor. Malatya’nın çevresindeki Belediyeler ve diğer yerleşim yerleri dikkate alınarak, belli bir çalışma aşamasına gelindi. Şu anda buradaki arkadaşlarımızın fikirlerini alacağız. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Daha sonra Çevre Düzeni Planı Danışmanlarından Tavit Köletavitoğlu, yapılan Çevre Düzeni Planı çalışmasının önemi ve kriterleri ile ilgili kısa bir konuşma yaptı.
 
Konuşmaların ardından hazırlanan 1/25.000 ölçekli Malatya Çevre Düzeni Planı hakkında sinevizyon eşliğinde bilgiler verilirken, toplantıya katılanlar tarafından uzun uzun fikir ve görüş alışverişinde bulunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız