SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Önemli Bir Proje"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:53:25
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yapımı devam eden 'Kuzey Kuşak Yolu'nda 7 katlı bina yüksekliğinde dolgu çalışmaları yapıldığını söyledi. Çalışmaların yapıldığı bölgede, Başkan Yardımcıları Hasan Atay, Selim Pilten ve bazı daire müdürleriyle birlikte inceleme yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Kuzey Kuşak Yolu gerçekten de Malatya’mız için çok önemli bir proje. Bu yolumuzun 7800 metresi açılmış olup, Çarmuzu Kayalık mevkiine doğru yol açma çalışmaları devam etmektedir." ifadelerini kullandı. 
 
Çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini söyleyen Başkan Çakır, " Şehir Mezarlığı’ndan sonraki kısımda sürdürülen çalışmalar doğrultusunda 550 metrelik mesafe içinde 500 bin metreküp dolgu yapıldı. Yapılan dolgu çalışmalarına paralel olarak, istinat duvarı yapımı da yine büyük bir hızla sürdürülmektedir. Yapılmakta olan istinat duvarının yer yer 12 metre yüksekliğinde, 4 metre genişliğinde ve 550 metre uzunluğundadır. Hem buradaki taş duvarın yapımı, hem de Babuktu bölgesinde yapılan menfez çalışmaları Kuzey Kuşak Yolu Projesi içindeki en önemli çalışmalar olup, bunları bitirmiş olacağız." dedi. 
 
Başkan Çakır, 2012 yılı için 24 bin metreküplük taş duvar ihalesi yapıldığını, sadece 550 metrelik kısımda bunun 11.000 metreküpünün kullanıldığını belirterek, “Dolgu çalışmalarına paralel olarak bugüne kadar toplamda 29.000 metreküp taş duvar örüldü. Burada toplamda 20-21 metre üzerinde bir dolgu gerçekleştirildi. Yani yaklaşık 7 katlı bir binanın boyunda bir dolgu yapıldı.
 
Kuşak yolunun en zor geçiş noktasından bir tanesini, bu taş duvarımızla birlikte bitirmiş olacağız. Güzergah üzerindeki şuyu çalışmaları bitirildi. Hızlı bir şekilde Babuktu bölgesine doğru hafriyat ve dolgu çalışması devam ediyor. Babuktu bölgesinde yapımı devam eden menfezin 1 ay içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Dolayısıyla kuşak yolunda önemli bir mesafeyi kat etmiş olacağız” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız