SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Önemli Bir Suç"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:14:50
A- A+ PAYLAŞ

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi” koordinasyon ve farkındalık seminerleri 24 ilin ardından Malatya’da da gerçekleştirildi. 

Düzenlenen seminerde, kadına yönelik aile içi şiddet ile mücadelede rol oynayan faktörler, şiddetin boyutları, yasal gelişmeler, başvuru mekanizmaları gibi pek çok konu ele alınırken, kadına yönelik aile içi şiddet ile mücadelede daha iyi bir koordinasyon ve işbirliği mekanizması için, bir yol haritası ortaya çıkarılması amaçlanıyor.

Çalıştayda konuşan Vali Süleyman Kamçı, kadına şiddetin günümüz dünyasında bir insanlık sorunu haline geldiğini ve dünyanın her yerinde farklı görünümüyle varlığını sürdürdüğünü belirtti.

Kadına yönelik şiddetin fiziksel olmasının yanı sıra ekonomik, sosyal, psikolojik olarak da görülebileceğini kaydeden Kamçı, bu konuda tüm kurum ve kuruluşların ortak bir anlayış içerisinde olması gerektiğini ifade etti.

Kamçı, suçun sebep olduğu toplumsal sarsıntı, korku ve güvensizlik ortamının tamirinin çok zor olduğunu, ailenin içinde başlayan bu hasarın ülkenin geleceğini etkileyeceğini, bu anlamda alınacak önlemlere devletin duyarsız kalamayacağını söyledi.

İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Aksoy ise, kadına uygulanan şiddetin sağlıklı bir toplum oluşması adına en büyük engel olduğunu kaydetti.

Toplumun geçmişten günümüze kadar şiddete maruz kalan kesiminin kadınlar olduğunu belirten Aksoy, kadına uygulanan şiddetin kadının maddi ve manevi bütünlüğüne ağır zarar verdiğini ifade etti.

Aksoy, kadına yönelik şiddetin çok önemli bir suç olduğunun, şiddetsiz bir yaşamın kadının en doğal hakkı olduğunun  altını çizdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız