SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Önemli Düzenlemeler Yaptık"

0
Güncellendi - 2016-06-05 03:28:21
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 2002 yılı öncesi ile 2002 yılı sonrasında toplumun engellilere yönelik bakış açısının aynı olmadığını ve büyük değişimlerin gerçekleştirildiğini söyleyerek, “Türkiye’de engelliye bakış açısını değiştirdik.” dedi.

AKP'nin Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Şehit Hasan Hüseyin Sadık Engelliler Merkezi’ni ziyaret ederek, burada engelli vatandaşlarla bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi ve AKP'li yöneticilerinin de eşlik ettiği ziyarette engeli vatandaşlarla tek tek tokalaşarak sohbet edip hatırlarını soran Çalık, “Türkiye’de 2002 öncesi var olan bir engenli profili vardı, adı engelli değil, bazen ‘çürük’, bazen ‘sakat’, bazen ‘özürlüydü’. Maalesef o zaman engelli kardeşlerimizi evlerinden çıkarttırmıyorlardı, çıkartma imkanı yoktu. Ama binlerce kez şükürler olsun 2002 yılından sonra bütün toplumumuzdaki sosyal kesimlere sunmuş olduğumuz imkanlar gibi engelli, engelsiz, kadın, yaşlı genç herkese sunmuş olduğumuz imkanlar, sosyal yaşam standardını yükseltmek için yapmış olduğumuz çalışmalar sonuç verdi. Binlerce kez şükürler olsun başta engelli kardeşlerimiz olmak üzere çok önemli yasal düzenlemeler yaptık. Engelliler ile ilgili özellikle yapmış olduğumuz çalışmalar engelli maaşlarındaki iyileştirmeler, daha önce 24 TL olan engelli maaşları şimdi engel oranına göre 400, 500, 600 TL’ye kadar çıkabiliyor. Evde bakım ihtiyacı olan engelli hastalarımız içinde bir asgari ücret oranında, yani şimdi bin 300 TL tutarında evde bakım ücreti veriyoruz.” dedi.

Engellilerin kamuda istihdamına yönelik çalışmaların devam etmekte olduğunu belirten Çalık, “Kamuda engelli istihdam oranını yüzde 3’e çıkarttık. Şuanda engelli istihdam oranımız 50 bine yaklaşmış vaziyette. Bunun daha fazla artmasını gönülden arzu ediyoruz. Şuanda kamuda 60 bin civarında engelli istihdamının olması gerekiyor. Yeni engelli istihdamları yapılacak ve bu çalışmalar devam edecek.” diye konuştu.

Çalık ve beraberindekiler daha sonra Malatya Öğrenme Şenlikleri ve El Emeği Göz Nuru Sergisi'ni ziyaret etti. Çalık, burada özellikle kadınlar tarafından yapılmış olan çalışmalara ilgi gösterdi ve çalışmalarından dolayı görevlileri tebrik etti.

Bülten

özn2

özn3

özn1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • malatyalı (7 yıl önce)
    sayın vekil gözlerimizi yaşartınız bu kadar duyarlı olmanız
    0
    0
    Yanıtla