SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Önemli Projeler Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:45:13
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın katıldığı istişare toplantısında DAP Projeleri masaya yatırıldı.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi’nin Malatya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüteceği projeler için yapılan toplantıya AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir belediye Başkanı Ahmet Çakır, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, MASKİ Yöneticileri katıldılar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Malatya cazibe merkezlerine dahil edilmişti. Bu vesileyle de hazırlamış olduğumuz projeler var. 7 projenin sunumunu gerçekleştirdik ve bunların tabi kabulü önemli, süreç önemli. Bu süreci değerlendirmek ve aynı zamanda DAP’a göndermiş olduğumuz sulama projeleri vardı, bunların hayata geçirilmesi ve kaynakların ayrılması ile ilgili daha önce milletvekillerimizin girişimleriyle bir kısım geçmişti, bir kısmı da onay bekliyor. Sulama ile ilgili ciddi olarak sahada bir talep var. Bunların Büyükşehir MASKİ tarafından projelendirilmesi devam ediyor. Ancak burada önemli olan kaynağın bulunması” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’ın cazibe merkezlerinin desteklenmesi amacıyla hazırlamış olduğu çok önemli projeler var. DAP başkanımız ile büyükşehir belediyemizin hazırlamış olduğu cazibe merkezleri ile ilgili projeleri paylaştık. Sayın bakanımızdan da bu konuda destek istedik. Proje dosyasında özellikle Kayısı Konsantre Fabrikası, Lisanslı Depoculuk, Malatya için ekonomiye sunulan çok önemli katkılardan bir tanesi. Diğer projelere baktığımızda Malatya’daki medeniyetin yeniden ihyası. Özellikle Battalgazi surlarının yeniden inşa edilmesi cazibe merkezi olan Malatya için önemli bir proje. TEMA park, Yeşilyurt Dere Islahı, Kongre Merkezi ve Teleferik Projesi. Malatya’nın cazibe merkezi olması adına hem görünür kimliğine ciddi değişiklikler, hem de medeniyet inşasında ciddi değişikliklere vesile olacak.” ifadelerini kaydetti.

Çalık, DAP’dan yaklaşık 20 milyon TL tutarında sulama projesinin desteklendiğini ve hemen hemen bütün ilçelerde sulama ile ilgili çok ciddi desteklerin olduğunu belirterek, kırsal kesimdeki sulama projeleri için ihtiyaç duyulan 5 milyon TL tutarındaki taleple ilgili olarak DAP’dan destek almayı istediklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız