SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Önemli Projeler"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:03:58
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, hizmete hazır hale getirilen Kadın Kültür ve Spor Merkezi’nde incelemelerde bulundu. 
 
Başkan Çakır, “Kadın Kültür ve Spor Merkezi, sosyal belediyecilik alanında yaptığımız hizmetlerden bir tanesi. Burası daha önce atıl bir halde bekliyordu, market olarak kullanılmış bir yerdi. Burayı projelendirerek tamamen hanımlara özgü bir şekilde düzenleyerek, hizmete hazır hale getirdik. Kadın Kültür ve Spor Merkezi bünyesinde 5 atölyemiz, 1 spor salonumuz,  1 kafeteryamız bulunmaktadır. Yine içerisinde dinlenme odamız, bir de internet bölümümüz var. Burayı hanımlar için bir yönlü düşünmedik. Hanımlar burada zamanlarını geçirdiği, kafeteryadan istifade ettiği gibi aynı zamanda fitness aletleriyle spor yapabilecekler. Atölyelerde farklı alanlarda; ebru, el sanatları, bağlama, keman, takı tasarım, çini, karakalem, yağlıboya, giyim tasarım ile ilgili kurslar düzenleyeceğiz. Merkezde hizmet verecek personellerimiz de hazırlar. Bugünden itibaren kayıtları alıyoruz ama şu ana kadar gördüğümüz kadarıyla gerçekten beklediğimizin çok çok üzerinde bir ilgi var. Bu da yapmış olduğumuz projenin gerçekten isabetli bir proje olduğunu göstermektedir. Kültürel anlamda; sosyal faaliyetlerin yapılabileceği, gençler için, çocuklarımız için, hanımlar için veya yaşlılar için; bu anlamda gerçekten içinde bulunduğumuz merkez gibi alanlara çok ihtiyacımız var. Sadece böyle alanları oluşturmak da yeterli değil. Bu tür yerleri, halkın kullanabileceği şekilde verimli hale getirebilmek çok önemli” ifadelerini kullandı. 
 
Semt konakları, çok amaçlı sosyal tesisler gibi projelerden de bahseden Başkan Çakır, “Semt konaklarının içeriğini de çok amaçlı hizmet verebilecek bir duruma getiriyoruz. Çok amaçlı belediye sosyal tesislerini aynı konuma getiriyoruz. Merkezde bulunan ve Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan tarafından ödüllendirilen Sanat Merkezimizdeki çalışmalarımız da her yıl katlanarak artıyor. Bu merkez bünyesinde 1500 çocuğumuza eğitim veriyoruz. Aynı zamanda 17 dalda sanatsal faaliyetler devam ediyor. Eğitim ve Sanat Merkezimiz de mekan olarak gerçekten yetersiz kalıyor. Bu nedenle yeni bir Sanat Galerisi Projemizi hazırlıyoruz. İnşallah onu da Malatya’ya kazandıracağız. Son yıllarda Belediye olarak bu tür faaliyetlerin içerisinde yoğun bir şekilde yer alıyoruz. Aynı zamanda STK’ları da bir yerde destekliyor, teşvik ediyoruz” dedi.
 
Şehir Tiyatrosu kurduklarını da söyleyen Çakır, “Yeni kurduğumuz Şehir Tiyatromuz ilk olarak geçtiğimiz günlerde ‘Pusuda’ isimli tiyatro oyunu ile sahne aldı. 29 Mart Perşembe günü de hem Şehitler Haftası hem de Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle ‘57. Alay’ isimli bir tiyatro gösterisini sahneleyecekler. Belediye olarak bununla sınırlı kalmıyoruz. Daha önce hizmete sunduğumuz Seyyar Tiyatro ve Sinema Tırı ile de merkez dışındaki mahalleler ile ilçe ve beldelerde de bu etkinliklerimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız