SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çok Önemsediğimiz Bir Proje'

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 8 ilde yürüttüğü "İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Malatya'da meslek lisesi öğrencilerine "Girişimcilik" konulu bir konferans verildi.

Belediye Konferans Salonu'nda yapılan etkinliğe Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Abuzer Kabataş, Yurt Dışı Eğitim-Öğretim Genel Müdürü Hasan Kaplan, Milli Eğitim Bakanlığı Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanı Mahmut Tuncel, YÖK Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Celal Aslan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut yaptığı açılış konuşmasında, "2 yıldan beri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan bu proje gerçekten Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan 8 ili kapsadığından bir çok okulumuza hem maddi imkanlar sağlamış, hem de önemli etkinlikler düzenlenmiştir. Bizim çok önemsediğimiz ve istifade etiğimiz güzel bir Avrupa Birliği projesi. Proje kapsamında Meslek Yüksek Okulu ve 3 tane meslek lisemiz bulunmaktadır. 15.4 milyon Euro kaynağı bulunan projeden dolayı ilimizdeki 3 okula 750 bin Euro destek sağlandı. Bu ciddi kaynaktan dolayı okullarımızdaki ekipmanların hepsi değiştirilmiştir" dedi.

YÖK Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Celal Aslan'da "Tabi ki önemli olan girişimciliği bir bilinç haline getirilmesidir. Bunun yapılabilmesi çeşitli basamaklardan geçiyor. Şuanda YÖK ve MEB, girişimcilik eğitimine önem veriyor" ifadelerini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanı Mahmut Tuncel ise, "Dünyada çok ciddi bir rekabet var. Kalkınmada öne çıkmanın yolunun girişimcilikten geçtiğini artık dünya kabul ediyor. Aslında ülkemiz bu konuda şanslı. Çünkü Malatya'dan yetişen merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal, girişimciliğin önünü açmış ve bu konuda ülkemiz önemli bir mesafe almıştır" şeklinde konuştu.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'ta, mesleki eğitime önem verilmesini ve meslek liseleri konusunda yaşanan tartışmaların bitmesi gerektiğini belirterek, "Mesleki eğitim oranının AB ortalaması yüzde 80'dir. Bizde ise yüzde 32'dir. Biz kısır döngülerle, meslek liselerin önünü engellersek, Türkiye'nin 2023 hedefinde Türkiye'yi dünyanın ekonomisi gelişmiş ilk 10 ülkesi arasına sokmamız mümkün değil. Ne iş olursa olsun yaparım anlayışı bitti. Sanayicilerimiz ara elaman sıkıntısı yaşıyor. Meslek liseleri Türkiye'nin kalkınması için önem arz ediyor. Mesleki eğitimi AB seviyesine çıkartmalıyız" dedi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, "Biz girişimciliğe verdiğimiz önemi göstermek için bu dönem akademik yıl açılışımızı TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na yaptırdık. Meslek Yüksekokulu'nda cerrahi aletler üreten bir firma 3 bin dolara satılan cihazları 500 dolara üretebilecek bir işbirliğine girdi. YÖK Başkanımız diyor ki, "Grip meselesi yaşadık. Türkiye'de bu konuda makalesi olan binlerce öğretim üyesi var, ama gelin şu grip aşısını geliştirelim dediğimde, laboratuar tecrübelerinin olmadığını gördüm.' Girişimciliği ilköğretimden hatta okul öncesinden başlatmalıyız" diye konuştu.

Törende katkılarından dolayı Vali Ulvi Saran'a, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik'e, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ve TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'a birer teşekkür plaketi verildi.

Girişimcilik Konferansında ilk oturum "Yeni Mezun ve işsizler için girişimcilik fırsatlarının oluşturulması" konusunda Prof. Dr. Rıfat Güneş başkanlığında, "Mesleki eğitimde girişimcilik becerilerinin kazandırılması" konulu ikinci oturum ise Yurt Dışı Eğitim-Öğretim Genel Müdürü Hasan Kaplan başkanlığında yapıldı.

Malatya Girişim Grubu adına katılan Malatya Park Yönetim Kurulu Üyesi Salim Ilıcak, 2011 yılında bir oteller zincirini Malatya'da açılacaklarını belirterek, proje bittiğinde bin 500 kişiyi istihdam etmiş olacaklarını söyledi. Ilıcak, sosyal sorumluluk kapsamında 4 anaokulu ile bir İlahiyat Fakültesi'ni de yaptıracaklarını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız