SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çok Orijinal Bir Oyun'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Devlet Tiyatrosu'nda, 30- 31 Ekim günleri, Bursa Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından "Çok Orijinal Bir Oyun" sergilenecek.

Savaş Dinçel'in yazdığı oyunla ilgili olarak Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

"Malatya Devlet Tiyatrosu’nda bu hafta Savaş Dinçel’in yazdığı Çok Orijinal Bir Oyun isimli oyunu sergilenecek. Bursa Devlet Tiyatrosunca Sabancı Kültür Sitesi Sahnesinde sergilenecek oyun, 30 Ekim Cuma ve 31 Ekim Cumartesi günü saat 20.00’de, 31 Ekim günü ayrıca 14.00’de oynanacak.
Oyunun biletleri Sabancı Kültür Sitesi ile Devlet Tiyatrolarının resmi Internet sitesinden temin edilebiliyor. Biletler 3 ve 2 TL’den (öğrenci) satılıyor.

Oyunda Emeği Geçenler
Yazan: Savaş Dinçel
Yöneten: Hakan Çimenser
Dekor Tasarım: Işın Mumcu
Giysi Tasarım: Gülümser Erigür
Işık Tasarım: Şükrü Kırımoğlu
Müzik: Can Atilla
Dans Düzeni: Handan Ergiydiren Özer
Yönetmen Yardımcısı: Rüyam Dirin
Asistan: Ezgi Yentürk
Sahne Amiri: Ali Soyluoğlu
Kondüvit: Ferit Özer
Işık Kumanda: Yasin Şimşek, Ferhat Tahsin Şimşek
Suflöz: Dilek Çolak
Projeksiyon: Olcaytu Gönder
Rol Dağılımı
Bora Özkula, Halil Balkanlar, Kemal Okur, Emir Çiçek, Rüyam Dirin, Demet Oran, Belgin Bilgin Gümüşkaya, Ecehan Şarman Çetinkaya ve Levent Uzunbilek

Konu
Oyun, dokuz kişinin çocukluk günlerini anmak için otuz yıl sonra bir araya gelmeleriyle başlar. Amaç, Selen ve Kamuran’ın çocukluktan beri süre gelen birlikteliklerini kutlamaktır. Herkes gelmiştir davete. Fakat bir kişi eksiktir. O, şimdi “Çalınan Çocukluğunun” diyetini ödemektedir. Ve zamanla her biri fark eder ki, çalınan yalnızca onun çocukluğu değildir. O, hepsi adına ödemektedir bu diyeti.

Zamanla kaybolan düşler, bulunamayan çocukluk ve değerlerin başkalaşmasına ayna tutan bu oyun, Savaş DİNÇEL’ in kaleminden, Hakan ÇİMENSER’İN farklı yorumuyla hayat buluyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız