SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çok Özel Bir Sergi

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nde Güzel Sanatlar Fakülteleri Derece Mezunları Sergisi açıldı.

5 Kasım tarihine kadar sürecek sergiyle ilgili olarak üniversiteden basına gönderilen bülten şöyle:

"Üniversitelerarası Kurul ve İnönü Üniversitesi tarafından düzenlenen Güzel Sanatlar Fakülteleri Derece Mezunları Sergisi, bu yıl İnönü Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılıyor.

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen sergi 20 Ekim – 5 Kasım tarihleri arasında meraklı sanatseverleri bekliyor. Birçok üniversitenin güzel sanatlar fakültesi mezunlarının dereceye giren eserlerinin görücüye çıktığı serginin açılışı 20 Ekim 2009 günü üniversitemiz rektör yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Kadir Karkın, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü ve Üniversitelerarası Kurul Sanat Dalları Eğitim Konseyi Başkanı Prof. Rahmi Aksungur, on değişik üniversitenin güzel sanatlar fakültesi dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetlilerin katılımıyla Kongre ve Kültür Merkezimizde yapıldı.

Açılış töreninde ilk konuşmayı yapan İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Kadir Karkın, yirmi üç güzel sanatlar fakültesinden sergiye katılan onlarca eserin güzel sanatlar fakültelerinin ne olduğunu ne olmadığını gösterecek birer delil olarak karşılarında durduğunu, dokuz ayrı bölümün sanatın farklı yönlerini insanlara taşıdığı bu güzel serginin önümüzdeki yıllarda sanat adına ortaya çıkacak yeni ürünlere cesaret veren bir mahiyeti olduğunu aktararak sözü İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen’e bıraktı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan İçen, İnönü Üniversitesi olarak böylesine güzel bir sergiye ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek bu serginin Malatya halkı adına da sevindirici olduğunu ve tüm Malatya halkını sergiye beklediklerini ifade etti.

Rektör Yardımcımız İlhan İçen’in konuşmalarının ardından kürsüye Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü ve Üniversitelerarası Kurul Sanat Dalları Eğitim Konseyi Başkanı Prof. Rahmi Aksungur çıktı. Prof. Aksungur, Türkiye için önem arz eden bu sergi sayesinde değişik güzel sanatlar fakültelerinde dereceye giren öğrencilerin diğer öğrencilerin eserlerini görme fırsatı bulduklarını kaydetti.

İleride Türkiye’nin önemli sanatçıları olacak öğrencilerin doğunun merkezi Malatya’da, büyük bir açılım yapan İnönü Üniversitesinde buluşturmanın anlamlı olduğunu dile getiren Prof. Aksungur, bu bakımdan serginin sembolik olarak da önem arz ettiğini ifade etti.

Konuşmalarının ardından Prof. Aksungur’a, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Kadir Karkın, Geleneksel Sanatlar Bölümümüzün ürettiği çini bir tabak hediye etti.

Açılış töreni Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz ve Mücahit Fındıklı’nın gönderdiği telgrafların okunmasıyla sona erdi.

Törenin ardından konuklar Üniversitelerarası Kurul ve İnönü Üniversitesi tarafından düzenlenen Güzel Sanatlar Fakülteleri Derece Mezunları Sergisini gezdiler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız