SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çok Özel İnsanlar Çıkıyor'

A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt 14. Kiraz- Kültür ve Spor Şenlikleri başladı.

İlk olarak Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı’na düzenleme komitesi olarak İlçe Kaymakamı Erkan Bulgan, Belediye Başkanı Mehmet kavuk ile Yeşilyurtlular Derneği Başkanı M.Zeki Akıncı tarafından çelenk sunuldu.

TÖREN GÜREŞ SAHASINDA
14. Kiraz-Kültür ve Spor Şenlikleri açılış töreni Karakucak Güreş Sahası’nda yapıldı. Malatya Belediyesi Mehter Takımının konserinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylendi. Daha sonra Yeşilyurtlular Derneği Başkanı M.Zeki Akıncı konuşma yaptı.

KİM, NE DEDİ?
Akıncı konuşmasında, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda şenliklerin başlama törenine vatandaşların ilgi göstermemesine sitemde bulundu.

Akıncı konuşmasında dernek olarak 200 öğrenciye burs verdiklerini ve Yeşilyurt ilçesinde 3000 aileye gıda yardımında bulunduklarını, ayrıca Kurban Bayramı’nda da et dağıtımı yaptıklarını söyledi. Akıncı konuşmasında dernek olarak kendilerinin köprü görevi yaptıklarını da belirtti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk’ta konuşmasında, bu yıl 14.cüsü düzenledikleri şenliklerin 10’unda kendisinin görev yaptığını belirterek, “ Malatyamızın kayısısı dünyaca meşhur. Yeşilyurt’un kirazı da ülkemizin birçok yöresinde yetişen kirazlara göre aroması bakımından ülkemizin en önemli kirazlarından biridir. Yeşilyurtlu insanlarımızdan il dışına çıkmış olanlar marka oluyorlar. Biz bunlarla övünüyoruz. Onlar hiçbir zaman bizleri yalnız bırakmıyorlar.Eğitim, sağlık ve altyapı bakımından önemli hizmetler yerine getirilmektedir” dedi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın’da törende yaptığı konuşmada, “ Yeşilyurt ilçemizde önemli işadamları, siyaset ve devlet adamları ile sanatçı ve bilim adamları yetişmiştir. Adına şenlik düzenlediğimiz Kiraz önemli bir meyve olmakla birlikte ekonomik geliri artırmak için mutlak çeşitliliğe de önem vermeliyiz” dedi.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mesut Parlak ise konuşmasında şunları söyledi:

“Hiç aksatmadan buraya geliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyor. Yeşilyurtlu olmak ayrıcalıklı ama, ben bir şeyi belirtmek istiyorum. Bu ulusta yaşamak, bu coğrafya yaşamak, bu bayrağı altında yaşamak, Türk ulusunun bir yurttaşı olmak bana göre dünyadaki en büyük ayrıcalık. Sayın Mehmet Kavuk ile akrabayız. İnşallah ondan sonra konuşmam.Çünkü maşallah o kadar güzel konuşuyor ki neyse ben yine akrabam Cemal Başkanımdan ( Cemal Akın ) ‘dan sonra konuşuyorum.

Bu 14’ler 24’ler, 54’ler olur. Yine sağlıklı olarak bir araya geliriz. Türk ulusunun aydınlık günlere, aydın bir toplum olarak ulaşması dileğiyle tekrar başta Valimiz , vekillerimiz konuklarımız ve hepinizi hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

Yeşilyurt Kaymakamı Erkan Bulgan şöyle konuştu:

“Kirazımız Yeşilyurt’ta bir marka olma yolundadır. Bir pankartta gördüm ama çok etkilendim. Sayın doktorlarımızdan af dileyerek cümle şöyle: ‘ Reçetesiz ilacımız, dalbastı kirazımız’ . Gerçekten kirazımızın kalitesi, tadı, aroması çok güzel. Ülkemizin diğer bölgelerinde yetişen kirazlara göre çok ayrı özellikleri olan bir ürünümüz. Bizimde gerek Kaymakamlık ve Valilik olarak kiraz üzerinde çalışmalarımız bulunmaktadır. Kirazımızın öncelikle rekoltesini artırmak durumdayız. Yaklaşık 800 ton rekoltemiz var. Bunun artırılması hem çiftçimizin daha fazla para kazanmazı. Hem de ihracat yapmamız yolunda çok önemli bir unsur. Kirazın ilçe ekonomisine katkısı yaklaşık 2 trilyon liradır. Bu katkı ile ilçemizde kirazcılık faaliyetlerinin daha da fazla artırılması gerekir. Bu kapsamda kirazcılık projesi üzerinde çalışmaktayız. Maddi kaynağı elde edersek kiraz rekoltesini artırmaya yarayacak bu projeyi hayata geçirme imkanına sahip olacağız.

Tabii kirazımızın bir takım sorunları var. İhracatta bir takım sıkıntılar var. Soğuk Hava Deposu olmamasından yaşadığımız sıkıntılar var. Ayrıca kirazın toplanmasında işçilik maliyeti yönünde çok büyük maliyet. Bununda çözümü yolları olarak bodur ve yarı bodur ağaçların teşvik edilmesi, damlama sulamasına geçilmesi ve ürün çeşitlendirilmesi büyük önem arz etmektedir. Bu konuda sayın Vekillerimizin, sayın valimizin ve devlet büyüklerimizin desteklerini bekliyoruz.”

CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu konuşmasında şunları belirtti:

“Ben sadece teşekkür ediyorum. Birlik beraberlik adına, bu ülkenin geleceği adına, sevgi - saygı ve birlikte yaşamanın getirdiği aydınlık ülke için, sayın Akıncı’ya ve dernekteki arkadaşlarımıza, sayın Belediye Başkanımıza ve sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Diliyorum ki her yıl bu sevgi ve dostlukla buralarda oluruz. Hepinize saygılar sunuyorum.”

AKP Milletvekili Öznur Çalık'ın konuşması şöyleydi:

“ Mesut Parlak Hocam dedi ki Yeşilyurtlu olmak ayrıcalıklıdır. Evet Yeşilyurtlu olmak ayrıcalıklılık getirir ama. Yeşilyurtlunun gelini olmak benim için çok daha büyük bir ayrıcalıklıdır.

Bu yıl 14. kutladığımız Kiraz festivalimize bizi kırmayarak gelen değerli genel başkan yardımcımız Şükrü Ayalan’a çok yoğun programları arasında bizleri kırmadı ve memleketimize onur verdi. Mücahit Fındıklı abimiz süresini bize verdi. Biz bir ve beraber olarak yolumuza devam ediyoruz. Sunucumuz Milletvekilimizin birlikteliği noktasında çok güzel sözler söyledi. Biz 7 milletvekilimizin hiç ayrı düşmediğini gördük. Konu Malatya olunca, konu Yeşilyurt olunca hiç ayrı düşmedik. Bu birlik ve beraberlik içerisinde Malatya’nın kayısısı, Yeşilyurt’u kirazı ve Yeşilyurt’un güzel insanlarıyla beraber ben inanıyorum ki Yeşilyurt bundan sonra 14. değil, 114’üncü kiraz festivalinde tüm Malatya’ya tüm Türkiye’ye ve tüm Dünyaya hitap edecek festivaller yapacaktır. Yeşilyurtlular Derneği’nin bugüne kadar Yeşilyurt’a yaptıkları için teşekkür ediyorum.”

Vali Halil İbrahim Daşöz’de konuşmasında şunları söyledi :

“Yeşilyurt sadece Malatya’nın değil, ülkemizin de çok özel bir yeridir. Gerçekten burayı yakından tanıdığınızda. Bu dağlara, taşlara bu yeşilliklere, bu derelere ve çaylara özel bir saygı duyuyorsunuz. Çünkü gerçekten buralardan ülkemizin çok özel insanı çıkmıştır. Bunlar her alandı çıkmıştır. Devlet adımı olarak çıkmıştır,. işadamı olarak çıkmıştır, politika insanı olarak çıkmıştır, bilim adamı olarak çıkmıştır, bürokrat olarak çıkmıştır. Sanat alanında çıkmıştır. Her alanda çıkmıştır. Bu kadar özel insanın çıktığı yer elbette ki özel bir yerdir ve özel bir sevgiye ve saygıya layık bir yerdir. Bunun en güzel göstergelerinden biride, her yıl burada karşılaştığımız değerli insanların oluşturduğu büyük topluluk. Bugün burada bunu yaşıyoruz.”

Şenlikler kapsamında daha sonra Yeşilyurt Belediyesi öncülüğüyle Derme Kanalı üstü Yelköprü Tesisleri yakınında yaptırılan 6 katlı ve 2 bloktan oluşan toplam 48 konutun tapu belgeleri dağıtıldı.

Şenliklerin açılışına; Vali Halil İbrahim Daşöz,AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat Milletvekili Şükrü Ayalan, AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Öznur Çalık, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mesut Parlak, Yeşilyurt Kaymakamı Erkan Bulgan, Devlet eski Bakanlarından Işılay Saygın, MEV Başkanı Şaban Taçyıldız , Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Yeşilyurtlular Derneği Başkanı M.Zeki Akıncı, Yeşilyurtlu işadamları, bazı ilçe ve belde belediye başkanları ile diğer davetliler katıldılar.

PROGRAM..
Cumartesi Saat 17.00’den itibaren ise Karakucak Güreş Sahası’nda Halat Çekme Yarışması, Yumurta ile Yürüme Yarışması, Yeşilyurtspor Minikler Futbol Takımı maçı, Çuval ile Yürüme Yarışması ile Yöresel Yemek Yarışması gerçekleştirilecek.

Akşam Cumhuriyet Meydanı’nda ise Ebru Yaşar ile Kahtalı Mıçı konser verecek.

Şenliklerin 2. günü olan Pazar günü ise Ahmet Atılgan Parkı’nda saat 09.00’da toplu sünnet töreni gerçekleştirilecek. Saat 10.00’da ise yine Ahmet Atılgan Parkı’nda resmi nikahları ulunmayan çiftlerin resmi nikah törenleri gerçekleştirilecek.

Saat 12.30’da da Ahmet Atılgan Parkı’nda İlhan Şahintürk tarafından babası Şevket Şahintürk anısına mevlit okutulacak ve yemek ikramında bulunulacak.

Saat 15.00’de de Karakucak Güreşleri yapılacak.

Akşamda Cumhuriyet Meydanı’nda sanatçı Türkü tarafından konser verilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız