SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çok Özel Proje..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Girişim Grubu (MGG), 200 milyon dolarlık yatırımı Malatya Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ni ekim ayında açmayı planlıyor. Sümerbank Fabrikası yerinin alınıp buraya Alışveriş ve Yaşam Merkezi inşaatı başlatan MGG, yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayacak.

MGG ortaklarından yönetim kurulu başkan yardımcısı Mehmet Kavuk, yaptığı açıklamada, "Malatya'ya yeni bir vizyon kazandırmak, tarihi şehri çağdaş bir kent haline getirmek amacıyla 2004 yılında Malatyalı 32 iş adamının bir araya gelerek kurduğu Malatya Girişim Grubu, öncelikli hedef olarak belirlediği Malatya'daki alışveriş merkezi projesini, ekim ayında hayata geçirecek. Brüt 113 bin 442 metrekarelik inşaat alanıyla, dünya standartlarında modern bir alışveriş merkezi, 5 yıldızlı bir otel, tam donanımlı
özel hastane, 200 lüks konutu içerisinde bulunduran proje, Malatya'da ilk ve tek olma özelliği taşıyor" ifadelerini kullandı.

"Önümüzdeki Ekim ayında hizmete girmesi hedeflenen ve 5 katlı inşa edilen merkez, kadın, erkek hazır giyim, elektronik, kişisel bakım, ev tekstili, aksesuar ve hediyelik eşya mağazalarıyla sadece alışverişin değil, fast food alanları, sinema salonları, buz pateni ve çocuk eğlence merkezi ile Malatya'da eğlence ve sosyal hayatın da aranılan adresi olacak. Yaklaşık 13 milyon ziyaretçiye hizmet vermeyi hedefleyen merkez, çağdaş mimarisi ile Malatya'nın dikkat çeken yapılarından biri olmaya da aday
görünüyor" diyen Mehmet Kavuk, daha sonra şunları belirtti:

"Toplam, 50 bin 940 metrekarelik kiralanabilir alanda 156 mağazanın hizmet vereceği alışveriş merkezinde 2 bin araçlık otopark bulunuyor. Alışveriş merkezinin kiralama hizmeti, dünyanın en prestijli gayrimenkul hizmetleri ve finansal yatırım firması Jones Lang LaSalle Türkiye tarafından gerçekleştiriliyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin hızlı göç alan merkezlerinden olan Malatya'da işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlaması
beklenen merkezde toplam 2 bin kişi istihdam edilecek. Bu projenin ilk aşamasını oluşturan alışveriş merkezini ekim ayı içerisinde hizmete sunmayı planladık."

Mehmet Kavuk, alışveriş merkezi, 5 yıldızlı oteli, tam donanımlı hastanesi ve 200 lüks konutu içerisinde bulunduracak olan projenin Malatya'da ilk ve tek olduğunu bildirerek, "Çok özel bir projeyi Malatya'ya kazandırıyoruz. MGG olarak sadece Malatya'da dev bir yatırıma değil, Türkiye'de kollektif iş yapmaya da örnek olacak büyük bir oluşuma imzamızı atmış oluyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız