SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Rahatsızlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:26:55
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, açlık grevleri ile ilgili açıklamasında, "İnsan bedeni kutsaldır, pazarlık yapılmaz" dedi.

CNN Türk televizyonunda Cüneyt Özdemir tarafından hazırlanıp sunulan 5N1K programına konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba; Sincan, Bolu ve Kandıra Cezaevlerinde açlık grevine devam eden 28 mahkumu ziyaret ettiklerini belirterek mahkumların sadece su, meyve suyu ve şeker tükettiklerini kaydetti.

Ağbaba, programda yaptığı konuşmada, “Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte, 19 Ekim'de Sincan 1 ve 2 No’lu Cezaevleri ile Kadın Cezaevi'ni, 31 Ekim tarihinde ise Bolu ve Kandıra 1 ve 2 No'lu F Tipi Cezaevlerini gezdik. Dün itibarıyla cezaevlerindeki açlık grevlerinin 50. günüydü. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; insan bedeni kutsaldır. İnsan canı üzerinden pazarlık yapılmaz. Bunu kabul etmek mümkün değil. Başbakanın söylediği gibi ortada bir şov görmedik. İnsanlar açlık grevindeler. Medyada ve kamuoyunda müthiş bir bilgi kirliliği var. Bu bilgi kirliliğinin ortadan kalkması gerekiyor. Bu yalanın da ortadan kalkması gerekiyor. Bu nedenle ziyaretlerimizdeki izlenimlerin yer aldığı bir rapor hazırladık. Görüştüğümüz insanların en genci 20 yaşında, en yaşlısı 46 yaşında. Yaş ortalaması 33. Başbakanın salı günü yapmış olduğu kebap muhabbetine çok tepki gösteriyorlar. Bu nedenle Bolu F Tipi Cezaevi’ndeki mahkumlar 31 Ekim itibarıyla artık doktor muayenesini kabul etmiyor. Başbakanın kendisi de Adalet Bakanlığı da açlık grevinin olduğunu biliyor ama maalesef bir inatlaşmaya gidiyorlar” ifadelerini kullandı.

“YÖNETİMDEN HABERSİZ TOPLU İĞNE GİREMEZ”

Program sunucusu Cüneyt Özdemir’in, Başbakanın, "Adalet Bakanımı yolladım. Gitti baktı. Açlık grevindekiler bir şeyler yiyor” şeklindeki açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna cevap veren Ağbaba, “Doktorlar cezaevlerindeki açlık grevindekileri kontrol ediyorlardır. Kilolarını günlük ölçüyorlar. Cezaevi Müdürlüğü tarafından kaydediliyor. Bolu Cezaevi Müdürü bize istatistikleri gösterdi. Bilgisayar kayıtları günlük Ankara’ya gönderiliyor. Başbakanın söylemiş olduğu cümlelerden sonra doktor kontrolleri reddediliyor. Cezaevlerine yönetimden habersiz bir toplu iğne bile sokmak mümkün değil. Ne yiyorlarsa, ne içiyorlarsa cezaevi yönetimi ve bakanlık biliyor. Sincan Cezaevi’nde iaşe bedeli olarak suyu, şekeri, vitamini cezaevi yönetimi ücretsiz veriyor. Bolu ve Kandıra Cezaevlerinde ise, mahkumların hakkı olan iaşeleri cezaevi yönetimi vermiyor. Açlık grevine katılan mahkumlar bunları kendi paralarıyla kantinden alıyor” ifadelerini kullandı.

Ağbaba, "Kamuoyunda açlık grevleri ile ilgili çağrılara cezaevlerindeki tepkiler nasıl?" sorusuna ise, “Şimdiye kadar basın ve hükümet açlık grevlerini görmezden geldi. Sivil toplum örgütlerinin tepkilerine inanıyorlar. Hükümetin insanları aşağılayıcı tutumundan vazgeçmesini istiyorlar. Özellikle Başbakanın ‘kebap yiyorlar, gizli gizli yiyorlar’ söyleminden çok rahatsızlar. Açlık grevinden kaynaklı sorunları çok net görebiliyoruz. Türkiye’deki çoğu hapishanede açlık grevleri maalesef devam ediyor” yanıtını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız