SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Renkli Otobüsler Talep Edin"

0
Güncellendi - 2017-09-24 20:32:41
A- A+ PAYLAŞ

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Malatya’da hizmete giren pembe trambüsü eleştirerek, “Malatya kalkın ayağa, kalkın ve çok renkli otobüsler talep edin. Bizi birbirimizden ayıran tek renklerle değil, her rengin bir araya geldiği bir Türkiye hikayesini buradan, siz mücadele ortak olarak yazın” dedi.

CHP Malatya İl Teşkilatı’nın düzenlediği toplantıda konuşan Böke, “Bugün Malatya’ya çok önemli bir görev düşüyor. Bizi birbirimizden ayrıştıran siyaset, en çokta kadınları yok ediyor. Sadece kadınları yok etmiyor, ‘biz-siz’ ayrımıyla, ülkede ciddi bir ekonomik adaletsizlik yaratıldı. Bu adaletsizliği anlatmamız bir uyanışa yol açmamız gerekiyor. Bu adaletsizliğin çaresinin biz olduğumuzu, çaresinin ortak bir mücadeleden geçtiğini bugün anlatmamız gerekiyor. Burada kayısı için, Karadeniz’de fındık için, Akdeniz’de limon için aynı mücadeleyi vermemiz gerekiyor, o çiftçinin alın teri için” ifadelerini kullandı.

Böke, Malatya’da yakın zamanda hizmete giren pembe trambüsü eleştirerek, “Pembe renkle karartılmış kadınların hayatını yeniden aydınlığa kavuşturmak için, sizin kadın-erkek mücadele vermeniz gerekiyor. Biz kadınlar bu hayatın eşit ortağıyız. Biz kadınlar bu hayatta, bu eşitliğin siyasette, eğitimde, sokakta, evde sonuna kadar talep etmeye devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki eğer toplumun içerisinde kadın yoksa o zaman bir kanadı kırılmış bir kuş misali bu ülkenin uçması imkansız olacaktır. O yüzden Malatya kalkın ayağa, kalkın ve çok renkli otobüsler talep edin. Bizi birbirimizden ayıran tek renklerle değil, her rengin bir araya geldiği bir Türkiye hikayesini buradan, siz mücadele ortak olarak yazın” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Sayın vatandaş bu problemin çözümü her cinse ayrı araç olamaz. Bunun çözümü ilgili hatta doğru ulaşım araçları tahsis ederek insanların daha rahat ulaşımını sağlamaktır. Vatandaşımız problemin bu şekilde çözüldüğünü zannederek ikna oluyor. Halbuki problem çözülmedi sadece göz boyandı. 2 Tane pembe trambüs ile problem çözüldü mü? Gitmek ve dönmek için o iki trambüsü mü bekleyecek vatandaş. Problemin çözümü eğer lastik tekerli araçla yolcu yoğunluğu giderilemiyorsa. Taşıt yanlış seçilmiştir. O zaman raylı sistem çözümdür. Ancak ne yazık ki belediye kendi yanlışının faturasını halka göstermelik iki adet pembe trambüs ile gönlünü almaya çalışıyor. Takdir de alıyor. Kimse de hesap sormuyor. Bilakis alkışlıyor. Halbuki yanlış ulaşım şekli seçilerek belediye büyük zarara uğratılmış ve halkın rahat ulaşım problemi çözülememiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Yorumları okuyorum ve bizi cambaza bak ile avutuyorlar. Biz ise çanak tutuyoruz. Sabah ders saatinde kaç pembe trambüs seferi var ve kaç öğrenci kız üniversitenin. Kapiş anladınız. Ama idrak lazım anlamak için.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (6 yıl önce)
    Siz CHP nin sözcüsü olmaya devam ettikçe bu millet size gereken cevabı her zaman verecektir.Siz nasıl müslümansınız?
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (6 yıl önce)
    En azında ikna odaları gibi çağ dışı değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (6 yıl önce)
    İzmir gibi açık sacikmi olalım ne diyorsun Müslümanlık bitti mi yani
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Tek bir kadın yorumu var o da ne diyor belli değil. Geri kalan tüm yorumlar erkeklere ait ve hepsi kadını ikinci sınıf gören bir zihniyetin sözcülüğünü yapıyor. Dünya uzay çağını yaşarken bu adamlar hala dünyanın düz olduğunu sanıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (6 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Sen de git uzayda yaşa
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (6 yıl önce)
    AKP zihniyeti milletin yanındamı,sadece kendine kul köle olanlara rant sağllıyor.Kadın erkek ayrımını yapan CHP değil.Burada Sayın Selin Sayek Böke eleştiriliyorsa demek ki doğru bir açıklama yapmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (6 yıl önce)
    Memleketimizin daha önemli sıkıntılari var. Yolların rezilliği gibi, su sıkıntısı gibi, otopark eksikliği gibi, eğitim, adalet, gelir dagilimdaki adaletsizlik gibi birçok sorun varken sen kalkıp suni gündemlerle uğraşırsan bu halkta sana bu kadar oy verir. Elazığ deyimiyle İŞ BELLEYİP İŞ
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Malatya ya sanki dev fabrikalar kurulmuş günlerdir saçma bir otobüsü konuşuyoruz yeşil Malatya yi beton binalarla donattiniz kışın kar yağmıyor yazın sıcaktan durulmuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent Aksoy (6 yıl önce)
    Tecde-Fidanlık-Çilesiz-Banazı hattı üzerinde ikamet eden Üniversite öğrencilerinin mağduriyeti göz ardı edilmemeli.Hat düşünülüyor mu acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (6 yıl önce)
    chp zihniyeti kadın erkek karışık sanki .........
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim (6 yıl önce)
    Malum zihniyet.Acaba milletin yaninda hiç oldular mı.Malatya Belediyesini tebrik ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergün (6 yıl önce)
    İzmir de otobüsler çok renklimi acaba.
    0
    0
    Yanıtla
  • KML (6 yıl önce)
    Sayın Böke buyurun, sizde renklilerle gidin.
    0
    0
    Yanıtla
  • hatice (6 yıl önce)
    oncelıkle su izmiri duzletın malatyanın neyı var asmıs sokak sokak adam cakır denız getırecek nerdeyse sız mevcuttakı sehırde ne yaptınız ne var mevcutta ALLAH ICIN SIZ SUSUN EKSTRA HIZMET YAPILMIS
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (6 yıl önce)hatice isimli kullanıcı yorumuna
    Denizde yüzersin artık
    0
    0
    Yanıtla
  • turan yorulmaz (6 yıl önce)
    CHP'nin en güzel milletvekili.
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyüp (6 yıl önce)
    işnize gekdiği gibi davranıyorsunuz yok bizi bir birimizde ayrıştıyolar bu kelimeyi neden 90 sanlı yılardan söylemiyordunuz baş ortülü insanların okuma imkanlarını elinde alırken neden imam hatipli insanların yanlız kendi dalardan başka dalardan meslek sahbi olmalarına engel olurken nerdediniz ....... erbakan hocanın dediği gibi sizi gibi zizi işnize gedigi gibi davranıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandas (6 yıl önce)
    Kadın erkek birlikte mücadele etmek otobüste dizdize oturarak olmuyor.Sabah yoğun saatlerde çileye dönüsüyor bu durum.Buyurun Sayın Böke sabah mastiden üniversiteye kadar otobüse binin tebdili kıyafetle ve sonra neler hissettiğinizi söyleyin.Sırf muhalefet yapacam diye konusulmaz.Ha bu arada Malatyada öyle rengarenk gokkuşağı rengine boyanmış otobüs olmaz.Burada öyle insanlar bulamazsınız..
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet demir (6 yıl önce)
    bu zihniyetlerle nereye varacağız bilemiyorum. isteyen biner istemeyen binmez biri sigara içer diğeri içmez neden kendi insiyatifidir. böyle boş şeylerle uğraşmak yerine ülke meseleleri ile biraz alakadar olunsa daha iyi olacağı kanaatindeyim
    0
    0
    Yanıtla