SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çok Şanslıyız!..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da iki gün arayla meydana gelen doğalgaz patlamasında iki şirket birbirini suçladı.

Edinilen bilgiye göre, Merkez Niyazi Mahallesi 2. Sokak'ta kanalizasyon için kazı çalışması yapıldığı sırada kepçenin patlattığı doğalgaz borusu, kent merkezinde kısa süreli tedirginliğe neden oldu. Doğalgaz arıza ekiplerinin yoğun çalışması sonrası olay kontrol altına alınırken, güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatılan yol tekrar açıldı.

Malatyagaz Genel Müdürü Turgay Zorlu, yaz sezonuyla birlikte inşaat ve altyapı çalışmalarının başladığını kaydederek, "Geçtiğimiz günlerde yine kazı çalışmaları esnasında doğalgaz borusu patladı. Niyazi Mahallesi'nde de yapılan bir diğer kazı da doğalgaz borusuna hasar verdi. Bizim senelerdir söylediğimiz ve yazılıda bildirdiğimiz bir konu vardı. Kazılar yapılmadan en az 3 gün önce kazı yapılacak olan alanın bize bildirilmesinin gerektiğini söyledik" dedi.

Zorlu, ard arda yaşanılan iki olayda da kendilerine ulaşmış herhangi bir kazı çalışması bilgisi verilmediğini iddia ederek, "Bence çok şanslı gidiyoruz. İnşallah bu şansımız devam eder ama bundan sonra habersiz bir kazı çalışması yapmasınlar. Hasarsız bir şekilde bu olayları geçiştiriyoruz ama yarın Allah korusun yaşanacak bir olayda bir kişinin bile burnunun kanamasını istemiyoruz" diye konuştu.

Diğer yandan, konuyla ilgili açıklama yapan Doğan Jeotermal yetkilileri ise sözü edilen yerde kazı çalışması yapılacağına ve gaz teknik personelinin kazı esnasında yardımcı olmasına ilişkin 18 Haziran 2008 ve 39 sayılı yazıları ile Malatya Gaz yetkililerine bildirdiklerini ifade ettiler.

5 KİŞİ ZEHİRLENDİ..
Öte yandan, İnönü Caddesi Gözde Hastanesi önünde MOBESE sistemi kablolarının döşenmesi için yapılan kazı çalışmaları sırasında 33 yaşındaki M.N. yönetiminde bulunan kepçenin patlattığı doğalgaz borusundan sızan gazın hastane önünde ve hastanede 25 yaşındaki B.Ö., 24 yaşındaki A.D.(Y)., 21 yaşındaki Ö.K.Ç., 27 yaşındaki G.Ç. ve 24 yaşındaki E.E. adlı bayanların zehirlenmesine yol açtığı, bu kişilerin tedavi edildikleri, kepçe sürücüsünün ise ifadesinin alınmasından sonra salıverildiği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız