SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Sevmek Gerekiyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:33:03
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da minik hayranları ile bir araya gelen ünlü balet Tan Sağtürk, balenin çok sert bir eğitiminin olduğunu söyledi. 

TED Malatya Koleji’nin misafiri olarak Malatya’ya gelen ünlü balet Tan Sağtürk, okulda düzenlenen söyleşi ve imza gününde öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin ve okul yönetiminin de yoğun ilgi gösterdiği söyleşide balenin zorluklarına değinen Tan Sağtürk, “Bale eğitimi 10 yıl sürüyor. En uzun eğitimdir Bale. Yüksek lisansları da eklersek 12 yılda mezun olunuyor ve gidebileceğiniz yer Devlet Opera Balesi oluyor” dedi.

Konservatuvar yaşamı boyunca genelde Rus hocalardan eğitim aldıklarını beliren Sağtürk, balenin çok sert bir eğitiminin olduğunu söyledi. Sağtürk, “Bale öyle çok yumuşak gibi gözükse de esasında çok sert ve ağır bir eğitimi var. Bu işi yapabilmek için çok çok sevmek gerekiyor” şeklinde konuştu.

Kendisinin bale yapmaya 10 yaşında karar verdiğini anımsatan Tan Öztürk, bir insanın 10 yaşındayken hayatta ileri de ne yapacağınıza karar vermesinin gerekli olduğunu söyledi. Geçtiğimiz günlerde bir üniversite de söyleşi düzenlediğini belirten Sağtürk, burada üniversite okuyan bir çok gencin hala ne yapmak istediklerini bilemediklerini belirterek “Bana göre bu çok acı bir şey. O yüzden şimdiden ilerisi için bir hedef belirleme zamanı. İlerde ne yapabileceğinize karar verebilecek kadar yetişkin ve olgunsunuz. Şimdiden düşünmeye başlayın. Ve bir hedef belirleyin o hedefe doğru gidersiniz” dedi.

Söyleşinin ardından ise ünlü Balet Tan Sağtürk, minik hayranlarına imza verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız