SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Şey Yapacağız.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:36:03
A- A+ PAYLAŞ

İnanç Kara Ölmeztoprak'ın Vuslat TV'de sunduğu Bilge Bakış programına katılan Malatya Valisi Vasip Şahin, gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

"Epey Değişim Yaşandı"

Pütürge Kaymakamlığı görevinin kendisinin ikinci görev yeri olduğunu söyleyen Vali Şahin, " Kastamonu-Küre Kaymakamlığı’nın ardından Pütürge’ye geldim. Görevi icra ettiğim bir mekan olarak hatırladığım Pütürge’de mahrumiyetin farklı şartlarını da yaşadım. O yıllarda Malatya'nın nüfusu 250 bin civarındaydı. Malatya'da yıldızlı otel olmalı mı tartışmaları vardı. Organize Sanayi bir bölgeden ibaretti. Yol talepleri konusunda yoğunluk hatırlıyorum. Günümüzde ise nüfus, oteller, turizm, kongre sarayları, konferans salonları, tiyatro salonları, gelişen İnönü Üniversitesi, sportif, kültürel faaliyetler ile epey bir değişim kaydedildi." dedi.  

"Sadece Kayısı ile Anılmamalı"

Kayısı konusunda stratejik bir konumda olunduğunu söyleyen Vali Vasip Şahin, "Bu ürünün ticari değere dönüştürülmesi aşamalarında yaşanan zorluklar ve bu noktada yapılan çalışmalar var. Dış satım açısından sorunlar üzerinde durulacaktır. Tüm bunlarla birlikte Malatya sadece kayısı ile anılan bir il olmayacaktır. Sanayileşme vizyonu ve sorunları ile üretime doğru ciddi adımlar atıldı. Büyük bir cazibe merkezi olacak ilin müteşebbis gücü de son derece önemli ve güçlüdür." diye konuştu. 

"Çok Boyutlu Düşünülmeli"

Kültür ve Turizm konularında da Malatya'nın büyük zenginliğe sahip olduğunun altını çizen Vali Şahin," Selçuklular’ın ve öncesi grupların kurumsal olarak yerleşmeye başladığı mekanlardan birisi Malatya’dır. Aslantepe Höyüğü, Battalgazi, Arapgir ve Darende’de yer alan kültürel zenginliklerimiz var.  Malatya, tek bir sektörde değil, çok boyutlu bir şekilde topyekun bir kalkınma ile devam edecektir. " ifadelerini kullandı. 

"Trafik ve Park Yeri Çalışmaları Sürüyor"

Artan nüfus ve araç sayılarına bağlı olarak trafik ve park noktaları yapılmaya başlandığını belirten Vali Şahin, "Şehirler arası trafiğin başka bir artere alınması gerekiyor ve bu konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Kuzey Çevre Yolu çalışmasında belirli bir noktaya gelindi. Toplulaştırma çalışmaları hızlandırıldı ve bu yıl kara yolunun çalışabileceği kısmı Mayıs’ta teslim edilebilecek.  Kuzey Çevre Yolu’nun hızla hayata geçirilmesi önemlidir. Malatya Belediyesi’nin yan yollarda çalışmaları var. " dedi. 

"Malatyalılar Karar Verdi"

Belirli periyotlar ile sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelinerek çalışmalar yapıldığını ve son olarakda Malatya Film Festivali konusunun görüşüldüğünü söyleyen Vali Şahin; "Malatya Film Festivali’nin devam edip etmeyeceğine Malatyalılar karar verecek demiştim. İstişare toplantılarının ardından devam edilmeli sonucu çıktığı ve devam edilmesine karar verildi." diye konuştu. 

"Yeni Divriği Olacak"

Hekimhan ilçesine bağlı Hasançelebi Beldesi'ndeki demir madenleri konusuna da değinen Vali Vasip Şahin, "Er Demir orada faaliyetlerine başladı; başka firmalarda var. Hekimhan Hasançelebi civarındaki zengin maden yatakları ile birlikte Hekimhan’ın yeni Divriği olacağına inanıyorum." dedi. 

"İlk Konum Eğitim.."

Malatya Valisi olarak göreve ilk başladığı günden itibaren, gündemindeki ilk konunun eğitim olduğunu hatırlatan Vali Şahin, " Her zaman eğitim birinci planda olmak zorunda. Kastım ölçülebilir başarı değildir. Bu da işin önemli bir parçası ancak asıl amaç olgun insan, toprağına kültürüne, bayrağına, değerlerine saygılı insan yetiştirmektir.  Başarıya Doğru Projesi'nde, Halk Eğitim Kursları ile bir takım destekler sağlandı ve Aile Öğretmenliği Projesi'nde de başarılı olundu. Malatya Değerler Eğitimi Projesi'nde ise çocuklara değerlerimizi öğretmemiz noktasında, edep ve irfan kültürünü aşılamayı hedefledik.  Ekonomide büyürken, hem kültürel hem ekonomik değerlerde zenginliğin korunması gerekiyor." ifadelerini kullandı. 

"Bu Konuya Dikkat Edilmeli"

TOKİ'nin sosyal konutlarının ihtiyaç sahibi vatandaşlara barınma konusunda imkan sunduğunu hatırlatan Vali Şahin, "Ancak başka bir sıkıntıyı da doğurmuştur ki bütün gelir düzeyi alt seviyelerde olan insanlar aynı mekana yerleştirilmiştir. Mahalleyi, sokak kültürünü, geleneğini ayırmamak gerekir. Bu açıdan bakıldığında mutlaka belirli bir takım sosyal politikalar geliştirilmeli. Sivil toplum kuruluşları ve devlet olarak tüm Malatyalılar bu soruna eğilip, küçültebilir hatta yok edebilir." dedi. 

"Gelişmeye Devam Edecektir"

Malatya'nın sosyal yapısı ve nüfusu açısından büyük şehir olmaya hazır olduğunu belirten Vali Şahin, "Malatya, yasal prosedür ile birlikte büyük şehir oldu ve önümüzdeki seçimler sonucu bütün kurumları ile kurumsallaşması neticesi büyük şehri başlatmış olacak Valilik olarak üzerimize düşen görevleri yapmaya başladık. Bu noktada sorun yaşanacağına inanmıyorum, şehir gelişme yönünden devam edecektir." diye konuştu. 

Malatya'ya bir üniversitenin yetmediğini belirten Vali Şahin; ikinci ve üçüncü üniversitenin kısa vade de geleceğini söyledi. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik’in de bu konuda çok ciddi çabaları olduğunu hatırlatan Vali Şahin, bu alanda da yoğun gayretler içinde olunduğunu belirtti. Vali Şahin, "İnönü Üniversitesi’nin 38. yaşını tamamlayıp, 39. dolayısıyla 40. yaşa doğru ilerliyor.  0 kadim kültürümüzde önemli bir yaştır, kemal yaşıdır, olgunlaşmadır. Elbette üniversite 40 yaşını beklemeden birçok eserler vermiş ve hizmetlerde bulunmuştur. Üniversite ile yakın bir ilişki içerisindeyiz. Üniversitelerin rolleri artık değişti. Kampüslerden çıkılıp şehre gelindi ve İnönü Üniversitesi de şehre katkı noktasında büyük bir kararlılıkla ilerliyor. Bu heyecan içerisinde çok daha güzel projelere imza atılacaktır.Mevcut projeler yeterli görmüyorum; karşılıklı olarak talepler ve öneriler oluyor. Bu doğrultuda yoğunluk ve birlikte yürütülen iş alanları artacak.  Turgut Özal Tıp Merkezi çalışmaları ile çok büyük bir hizmet veriyor. Tek başıma çok şey yapacağım iddiasında değilim ancak Malatyalılarla beraber çok şey yapacağız, Malatya çok kıymetli, ülkemiz çok değerli, bunların kadrini, değerini bilelim, bu emaneti en güzel şekilde taşıyıp devredelim." ifadelerini kullandı. 

Derleme : Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız