SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çok Şey Yapıldı'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ve Öznur Çalık yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Tabipler Odası Başkanı Mustafa Eroğlu'nu makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşan Tabipler Odası Başkanı Mustafa Eroğlu, "Aslında uzun süredir böyle bir ziyareti de bekliyorduk. Gönlümüzden geçiyordu. Başka kuruluşlardan da ziyaretler oldu. Kendilerini de gerek Malatya için gerek Türkiye için parlamentodaki çalışmaları hususunda Allah’tan yardım diliyorum ve yolları açık olsun" dedi.

Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Çok şey yapıldı. 8 yıl boyunca sağlıktaki reforma baktığımız zaman hastanelerin birleştirilmesinden, yeşil kartlı hastalarımızın serbest eczanelerden ilaç alımına kadar çok yoğun bir reform paketimiz vardı. Binlerce şükürler olsun bunların hepsinin üstünden geldik. Bizim amacımız milletin istediği zaman istediği oranda gidebilsin ve doktorlarımız açısından da bu yorgunluktan kurtulsunlar. Hastaneye gidelim oradan muayenehaneye gidelim şeklindeki algıyı düzeltelim istiyorduk. Fakat CHP, tam bunun uygulanmasında komisyon görüşmeleri esnasında evet demiş olmalarına rağmen sonradan bir kez daha kapılarında bekledikleri Anayasa Mahkemesine gitmişler ve sıkıntılı süreci Türkiye'ye yaşatmışlardır. Şunu çok net bilmenizi istiyoruz ki bu yasayı çıkarılırken doktorlarımızın özlük hakları ile ilgili çok önemli değişiklikleri birlikte getirmiştir. Ama maalesef görüyorsunuz muhalefet yine dediğini yapıyor milletin doktora ulaşımını erişimini ve hizmetini engelleyecek başvuruyu bir kez daha yapmış vaziyette. Ben bu vesile ile tam gün inşallah kazasız belasız bir kez daha görüşülerek çıkarılmasının temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz de, "Ben tekrar söylüyorum tam gün yasası Türk halkı için faydalı bir yasa. Tabi buradaki güzel haberler de doktorlarımıza verilen performans ödemelerinde mutlaka emekli maaşlarını yansıtacak şekilde yeniden dizayn edilmesi kanaatindeyim. Ama mutlaka doktor arkadaşlarımızın mutlu olmasını arzu ediyoruz. Yetmiş milyon insanımızın mutlu olmasını arzu ediyoruz diye söylemiştim. Meslek gruplarımızın sıkıntılarını yerinde dinliyoruz.Varsa önerileri eleştirileri tenkitleri onları alıyoruz.ve bunu da elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz. Malum bu süreçte bir referandum süreci başladı. Demokrasiden yana hukukun üstünlüğünden yana herkesin orda yerini almasını arzu ediyoruz. Bu bir duruştur, milli duruştur, demokrasinin duruşudur" ifadelerini kaydetti.

ÖZ SERGİDE..
AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, ayrıca Kıbrıs Fotoğrafları Sergisini gezdi.

Muharip Gaziler Derneği tarafından İnönü Kapalı Çarşı'da açılan Kıbrıs Fotoğrafları Sergisi'ni gezen Öz'e, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Bayram Akdemir, eşlik ederek kendisinin de katıldığı Barış Harekatı hakkında bilgiler verdi.

ÇALIK ECZACI ODASI'NDA..
Bu arada Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse'yi ziyaret ederek, referandum süreci ile ilgili olarak bilgiler aktardı.

Ziyarette konuşan Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Bizim ana amacımız bir sivil anayasa yapmaktı. Fakat bulunmuş olduğumuz atmosfer ve konjonktür anayasamızın tamamen değişikliğini çok uygun kılmadı. Şuan yapılan değişiklere bir nebze olsa o darbe anayasasında sıyrılmamıza, kopmamıza, kurtulmamıza vesile olacak. Çocuklara, kadınlara, yaşlılara, şehit ve gazi yakınlarına pozitif ayrımcılık getirmemizin evet denmesi için bu anayasa değişikliği paketine varız diyoruz. 12 Eylül sürecini yaşatanlara yargı yolunun açılması için evet demek istiyoruz. Bu konuda da sizlerden destek istiyoruz, bu değişiklik paketi Türkiye'yi yeniden yapılandıracak ve demokratikleşme bayramı olacak diye düşünüyoruz" dedi.

Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse de, "Ülkemizde yıllardır süren terörü bitirme adına Sayın Başbakan önderliğinde başlatmış olduğunuz demokratik açılımın daha hızlı ve daha yaygın bir şekilde devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Anayasa Mahkemesi’nin anayasa değişiklik paketi üzerindeki müdahalesini haksız ve yersiz bulduğumuzu bu vesile ile belirtmek istiyorum. Ülkenin demokratikleşmesi, gelişmesi bu tür atılımların hızlı bir şekilde yerleşmesi ve sizlerinde bu konuların üzerine cesaretle gitmenizle mümkün olacak ve bizlerinde vereceği destek ile mümkün olacaktır" şeklinde konuştu.

ÖZ'DEN ESNAF GEZİSİ..
Öte yandan AKP Malatya milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, "İktidarımız kayısı üreticisinin yüzünü güldürdü" dedi.

12 Eylül'de yapılacak halk oylamasında AKP'ye oy vermeyenlerden dahi evet oyu beklediklerini söyleyen Öz, "Milletin mi dediği, yoksa bir takım statükocuların mı dediği olacak, referandumda o belli olacak" ifadelerini kullandı.

Pazar günü saat 17,00'de hükümet meydanında düzenlenecek Başbakan'ın mitingine vatandaşları davet eden milletvekili Öz, "Malatyalılar misafirperverliğini inşallah gösterecektir" dedi.

Milletvekili Öz, dondan zarar gören kayısı üreticilerine 89 milyon 700 bin TL'nin banka hesaplarına yatırıldığını bildirerek, "Bankamatik karı olanlar bugün paralarını alabilecekler. Olmayanlar pazartesi paralarını çekecekler. Böylece iktidarımız kayısı üreticisinin yüzünü güldürdü" şeklinde konuştu.

Kayısı çiçeklerinin dondan zarar görmesinin sigorta kapsamında olmamasına rağmen, yapılan girişimler sonunda üreticinin zararının karşılandığını vurgulayan Öz, "Bu hiçbir iktidar döneminde olmadı. İktidarımız daha önce de, 2005 yılında böyle çiçek yanmasında 17-20 milyon TL ödemişti. Şimdi yaklaşık 90 milyon TL ödeniyor. Çiftçimize helal olsun" dedi.

Bu arada, Fuzuli Caddesi esnafını gezerken sıcaktan bunalan milletvekili Öz, meyan şurubu içerek serinledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız