SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Sıcak Karşılandık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:32:30
A- A+ PAYLAŞ

Hababam Sınıfı filminin 13 oyuncusu, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti. 

Malatya 3. Uluslararası Film Festivali kapsamında Malatya’ya gelen 'Hababam Sınıfı öğrencileri'ni Malatya’da görmekten ve ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sinemayı sevdiren bir ekibin Malatya’ya geldiğini ifade ederek, "7’den 70'e herkesin sevgisini ve sempatisini kazanan ve hala ilgiyle izlenen bir filmi gerçekleştiren bu ekibi Malatya’da görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Türk sinemasının geçmişteki şaşaalı günlerinden de daha iyi bir duruma gelmesini gönülden arzu ediyorum. Çünkü orada insanlar kendini görüyordu, herkes kendinden bir şeyler bulabiliyordu. Dolayısıyla bu kadar sevilmesinin temelinde belki de bu yatmakta. Kendi kültürümüzü yaşatmak, toplumumuzu diğer kültürlerin etkisine karşı korumak adına da sinemanın gelişmesi çok önemli. Film festivalimize gelerek, festivali renklendiren, güçlendiren bu ekibe teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Hababam Sınıfı oyuncularından ve aynı zamanda Malatyalı da olan Dilaver Gür, "Arkadaşlarım beni kırmayarak bir festival çerçevesi içerisinde 38 yıl sonra ilk defa bir araya geldik. Bundan dolayı kendi adıma mutluluk duyuyorum. Onları Malatya’da ağırlamaktan mutluluk duyuyorum" dedi. Malatya’da bir araya gelme fikrinin geçen yıl oluştuğunu kaydeden Gür, "Bu yıl Münir Özkul'a onur ödülü verilmesi dolayısıyla da güzel bir örtüşme oldu. Arkadaşlarımızı çağırdık, koşarak geldiler. Malatya’ya gelmelerinden dolayı mutluluklarını ifade ettiler. Halkla bütünleştik. Bizi ağırladığınız için de size teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Zaman zaman esprilerin de yapıldığı ziyarette, oyunculardan Tayfun Akalı ayağa kalkarak, "Başkanım, arkadaşların söylediklerine canı gönülden katılıyorum. Ödülü sizin elinizden almakla şeref duyduğumu iletiyorum" diye konuştu. Filmde "Postal Rıza" rolünü oynayan Ercan Gezmiş ise şunları söyledi:

"Bu kadro 38 yıl sonra bir araya geldi. Bugün iki mutluluğumuz birden var. Bir tanesi 38 sene sonra tam kadro bir araya gelmemiz. Bir arkadaşımız Amerika’da, bir arkadaşımız Konya’da. Amerika'daki arkadaşımızın bile şu anda aklı burada. Her şekilde şu anda bize ulaşmaya çalışıyor, bilgi alıyor bizden. Bunun ötesinde ikinci bir mutluluğumuz var. Şahsınızda siz ve çalışan bütün arkadaşlarınız ve bütün Malatya halkı hakikaten bizi çok sıcak karşıladı. Onun için size teşekkür ediyoruz. Sağ olun, var olun."

BATTALGAZİ'DE..

Malatya Valiliği’nin koordinatörlüğünde Kayısı Araştırma ve Geliştirme Vakfı üzerinden organize edilen 3.Malatya Uluslararası Film Festivali’nde Mahmut Hoca tiplemesi ile sinemaseverlerin gönlünde taht kuran sinema sanatçısı Münir Özkul’un Yaşam Boyu Onur Ödülü’nü almak için Malatya’da buluşan Hababam sınıfı Battalgazi ilçesini de ziyaret etti.

Battalgazi Belediyesi tarafından verilen öğle yemeğinde gerçekleşen güzel sohbetlerin ardından Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayını gezen Hababam sınıfı Kervansarayda yapılan sanatsal çalışmaları inceleyerek Başkan Gürkan’dan tarihi ve turizm bakımından zengin yapıya sahip olan ilçe hakkında bilgiler aldılar. 

Başkan Gürkan 3.Malatya Uluslararası Film Festivali’nde Yaşam Boyu Onur Ödülüne layık görülen sinema sanatçısı Münir Özkul’u kutlayarak, yediden yetmişe gönüllere taht kuran Hababam sınıfını ilçede ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Hababam sınıfı da Başkan Gürkan ve Battalgazi halkına misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek ilçeden ayrıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız