SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Sıkıntılar Çektik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:21:17
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ‘çalışan ev kadını tabirini” tasvip etmediğini belirterek, “ev kadını mühendisler” tabirini kullandı. 

Milletvekili Çalık, beraberindeki bayan partili yöneticilerle birlikte Yeşilyurt Girişimci Kadınlar Derneği’ni ziyaret ederek, burada Malatya yöresine özgü ‘Azet bacı’ kadın figürlerini bir süre inceledi.

Yeşilyurt Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Refika Uçar, 3 yıldan beri faaliyet gösterdiklerini belirterek, “Derneği kurduğumuz zaman çok sıkıntılar çektik, ancak şuanda çok mutluyuz. Kadınlara ürettikleri el işleri ve yaptıkları yemeklerin satışlarına yardımcı oluyoruz” dedi.

Milletvekili Çalık ise, derneğin yaptığı çalışmalarda yaşanan sıkıntıları çözeceklerini ifade ederek, “Ben kesinlikle çalışan ev kadını tabirini tasvip etmiyorum. Diyorumki, bizim ev kadını mühendislerimiz, kendi mühendisliklerini yapabilirler. Bunun en güzel örneği. Yeşilyurt Girişimci Kadınlar Derneği’nin yaptığı iştir. Azet bacı ile başlayıp, erişte, kiraz yaprağı köfte ile içli köfte ile Malatya’da biz kendimiz üretip, evimize nakdi olarak da destekte bulunabiliriz diyorlar. Bu konuda da ürünlerini satışı için Malatya Belediyesi’nden, sosyal destekler için Malatya Valiliğimizden ve Fırat Kalkınma Ajansı’ndan destek istedik. Bundan sonra daha güçlü bir ekip ve güçlü bir kadro ile bir kadın 100 kadın olacak ve İnşallah bunları da biz göreceğiz” ifadelerini kaydetti. Çalık, daha sonra yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız