SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Şükür Büyümedi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:24:32
A- A+ PAYLAŞ

10 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminde Yeşilyurt'a bağlı Sütlüce mahallesinde (köyünde) yaşanan olaylar sebebiyle Sütcüce'yi ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat; “Olayların büyümemesi ve üzücü sonuçlara sebep olmaması için aklıselim, sorumluk sahibi kişilerin bu tür olaylarda aktif rol almaları önemlidir” dedi.   

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat; “10 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle mahallemizde yaşanan huzursuzluk, ne ilimize, ne mahallemize ve ne de Yeşilyurt’umuza yakışan bir durum değildir. Bu tür üzücü olaylar yanlış anlaşılmalar ve ani hareketler ve komplo teorileri telafisi olmayan sonuçlara sebep olabilmektedir. Çok şükür ki yaşanan bu hadise, büyümeden, daha farklı olaylara sebep olmadan sonuçlanmıştır. Olayların büyümemesi ve üzücü sonuçlara sebep olmaması için aklıselim, sorumluk sahibi kişilerin bu tür durumlarda aktif rol almaları önemlidir”diye konuştu.

Pazar günkü seçimler sırasında, MHP Genel Merkezi'ne yapılan bir ihbarda, Sütlüce'de sahte oy kullanıldığının öne sürülmesi üzerine MHP İl Başkanı Arif Yıldız ile bazı partililer, Sütlüce'ye gitmişler, sandık görevlileri ile tartışmalarına köylülerden bir grubun da katılmasıyla olaylar büyümüş, olayda biri jandarma görevlisi iki kişi yaralanmış, atılan taşlardan araçlar zarar görmüş, Yıldız av tüfeğiyle de aralarına ateş açıldığını öne sürmüştü. 

Bu arada, olaylarla ilgili olarak Jandarma Vukuat Raporu'nda şu bilgiler yeraldı:

"SEÇİMLERİN TEMEL HÜKÜMLERİ VE SEÇMEN KÜTÜKLERİ HAKKINDAKİ KANUNA MUHALEFET

Yeşilyurt ilçesinde; 10 Ağustos 2014 günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında A.Y. ve beraberindeki on kişilik heyet sandık başkanı I.Ç.’e usulsüz oy kullanıldığını beyan ederek tartışmışlardır. Şahıslar seçim bölgesinden ayrıldıkları sırada toplanan köylüler ile A.Y. arasında tartışma ve arbede yaşanmıştır. 10 Ağustos 2014 günü saat 15.30 sıralarında mahalleye gelen grup ile mahalle halkı arasında tartışma büyüyerek kavgaya dönüşmüştür.Mahalle sakinleri Malatya- Sivas karayolunu trafiğe kapatmıştır. Olay yerine Yeşilyurt İlçe Kaymakamı, İl J.Komutanı, Asyş.Ş.Md, İlçe Jandarma Komutanı giderek taraflarla görüştükleri sırada atılan taşlar neticesinde (1) askeri personel ve mahalle halkından (1) şahıs hafif şekilde yaralanmıştır. Malatya İl Jandarma Komutanı ve İlçe Kaymakamı vatandaşlarla konuşmak suretiyle sükûneti sağlayarak toplanan kalabalık dağılmıştır. Olayla ilgili C.Savcısının talimatı ile yasal işlem başlatılmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız