SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Şükür Farkettik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:08:58
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle “TÜBİTAK Temel Bilimler Araştırma Gurubu Bilgilendirme ve Eğitim” toplantısı yapıldı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, “2013 yılı içerisinde TÜBİTAK’la birçok toplantı yaptık. Türkiye bugüne kadar bilimsel ve teknolojik çalışmalar konusunda gerekeni yapamadı. Çünkü üniversitelerimiz, asli vazifelerinin dışında başka işlerle daha çok ilgilendiler. Bu da yol almamız konusunda engel oluşturmuştur. Çok şükür ki, bunu fark ettik ve Türkiye’nin kendi bölgesinde ve dünyada global güç olması için bilim ve teknoloji üretmesi gerektiğini anladık. İnönü Üniversitesi, 38 yıllık geçmişi ile köklü bir üniversitedir ve ülkemiz devlet üniversiteleri arasında 16. veya 17. üniversite konumundadır. Türkiye ortalaması üzerinde hızla ilerlemeye çalışan bir durumdayız. Karaciğer naklinde sağlanan başarı ile uluslararası nitelikte olan üniversitemiz bu başarısını ileriki yıllarda en ön sıraya getirmek için çabalamaktadır. Sağlık alanında olduğu gibi sosyal ve fen bilimleri alanında da hatırı sayılır konumda olan bir üniversiteyiz. Sosyal sorumluluk projelerine önem vermekteyiz. Ayrıca üniversite olarak akademisyenlerimizin kabul gören projelerine teşvik amaçlı para ödülü taahhüt ediyoruz. Bu destek, proje sayısında artışa neden olmuştur. Biz artık kişilerin yaşam biçimi ve kimlik yapısıyla ilgilenmiyoruz. Üniversitede olmanın asli gereği neyse biz onunla uğraşmaktayız. Üniversitelerin, her türlü görüşe açık, problem üreten değil problem çözen ve kim olursa olsun siyasi iktidarlara bilgi ile yön veren, rapor hazırlayan ve akademik çizginin dışına çıkmayan kurumlar olması gerekmektedir.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’in açılış konuşmasından sonra programa geçildi. Araştırma Destek Programları Başkanlığından (ARDEB) Prof. Dr. Serkan Uranbey  “Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri” konusunda, İzmir Yüksek Teknoloji EnstitüsüMoleküler Biyoloji & Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Baran ise “Bilimsel Çalışmalarda Motivasyon” konusunda akademisyenlere bilgiler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız