SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çok Şükür Galibiyet.. 1-0

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, sezonun ilk "resmi maç" galibiyetini Türkiye Kupası maçında Türk Telekom karşısında aldı: 1-0 Süper Ligde 2005- 2006 sezonunda oynadığı 3'ü iç saha olmak üzere 6 maçta galibiyeti bulunmayan Malatyaspor, Türkiye Kupası 2. Kademesinde karşılaştığı 2. Lig A Grubu ekiplerinden Türk Telekomspor'u 77. dakikada Homola'nın attığı golle eledi ve İnönü Stadı'nda ilk kez taraftarlarına bir "resmi maç galibiyeti" tattırdı. Karşılaşmayı 2 bin dolayında taraftar izledi.

Maç sonrası Malatyaspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, zaman zaman kopuk futbol ortaya koyduklarını belirtip, "Ancak futbolcularımın istekli olmaları güzel. Daha takım oyununu isteğimiz gibi sergilemiyoruz. Hala kendilerine güvenleri yok. Günden güne iyiye gidiyoruz. Daha iyi olacağız. Türkiye Kupası'nda tur atlayarak moral kazandık"dedi.

Türk Telekomspor teknik direktörü Muharrem Uğur ise, iyi pres yapan ve iyi futbol ortaya koyan takımın kendi takımları olduğunu ifade edip, "Emeğimiz çalındı. Çünkü, hakem çok yanlış kararlar verdi"şeklinde konuştu.

MAÇTAN NOTLAR..

STAD: İnönü

HAKEMLER: Gökhan Güneşer, Savaş Yıldırım, M.Kürşat Uçar (4. Hakem Burak Cem Tahiroğlu)

MALATYASPOR: Bora, Mehmet Budak (Dk. 69 Hakan Aslantaş), Mert, Homola, Aytaç, Chris, Johansson, Hakan Söyler (Dk. 55 Toth), Bilal (Dk. 66 Okan), Taner, Effa

YEDEKLER: Taylan, Ömer, Okan, Güngör, Toth, Ramazan, Hakan Aslantaş

TÜRK TELEKOMSPOR: Levent, Mehmet, İsa, Ömer Topraktepe, Erhan, Serdar Aydın, Şükrü, Onur, Ömer Yavuz, Yasin (Dk. 81 Serdar Sinik), Tolga

YEDEKLER: Burak, Murat, Aykan, İlker, Salih, Serdar Simik, Muharrem,

İLK YARI..
10. dakikada gelişen Malatya kontratağında Johannson sağdan hareketlenip ortaladı, Christiano uygun durumda topu kontrol etti, topu sürüp gol vuruşu yapmak yerine bekletmeden dengesiz bir vuruş yapınca Levent kolayca tehlikeyi önledi.

11. dakikada Bilal’ın ortasında Effa sırtı kaleye dönük iken kafayı vurdu, top yandan dışarı çıktı.

15. dakikada Mehmet Toşak’ın sağdan ortası savunmadan açıldı, Tolga sol çaprazda gelişine sert vurdu, Bora yatarak tehlikeyi önledi.

17. dakikadi Bilal Orhan ile mücadelesi sırasında düştü, penaltı bekledi, hakem devam işareti verdi.

20. dakikada Bilal’ın kullandığı serbest atışı Levent sektirdi, Aytaç zor durumda kafayla tamamlamak istedi, Levent ikinci pozisyonda topa hakim oldu.

37. dakikada Telekom üst üste tehlikeler yarattı. Şükrü’nün sağdan attığı şutu Bora karşıladı, atağın devamında Mehmet ortaladı, Ömer iyi yükselip kafayı vurdu, Bora topu üstten yumrukla kornere atıp golü önledi.

43.dakikada Bilal’ın ceza alanı önünden kullandığı serbest vuruş baraja çarpıp yön değiştirdi ve üstten auta çıktı.

45. dakikada sağdan hareketlenen Yasin ceza alanına girmeden sol ayağıyla şık bir şut çıkardı, top az farkla yandan auta çıktı.

2. YARI..
57. dakikada Malatyaspor maçtaki en tehlikeli atağını geliştirdi. Effa sol kanattan kendi çabasıyla ceza alanına yöneldi, Mehmet’i geçti, kaleci ile karşı karşıya kalıp vurdu, Levent topu kornere attı.

60. dakikada Onur’un pasını alan Tolga ceza alanına girmeden sert vurdu, Bora ayakla topu kornere attı.

77. dakikada Malatyaspor öne geçti. Hakan Aslantaş, taç çizgisi kenarında ve yan hakemin önünde, İsa ile mücadelesinde yerde kaldı. Hakem faule hükmetti. Hakan ortaladı, geriden gelen Jiri kafayı vurdu, yan direğin içine çarpan top filelerle kucaklaştı: 1-0

83. dakikada Effa savunmayı az adamla yakaladı, pasını Taner’e çıkardı, bu oyuncu uygun durumda topu kontrol edemeyince mutlak tehlike başlamadan bitti.

84. dakikada Bora belki de maçın kaderini belirleyen bir tehlikeyi önledi. Tolga’nın ortasını izleyen Ömer yakından voleyi vurdu, Bora yumrukla topu kornere attı. Bu kurtarış sonrası genç kaleci tribünlerin yoğun alkışını aldı.

88. dakikada gelişen kontratakta Okan Christiano’yu kaçırdı, bu oyuncu ceza alanına girdi, hafif çaprazdan ortadan gelen arkadaşlarını görmek yerine vurmayı tercih etti ve top yandan dışarı çıktı.

Maç 1-0 Malatyaspor'un üstünlüğüyle son buldu.

FOTO: Levent BARIŞ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız