SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Şükür Önemli Bir Gelişme.."

0
Güncellendi - 2019-11-18 02:28:51
A- A+ PAYLAŞ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Malatya’daki lisanslı kayısı depolarının tamamlanması ile Tarım Mahsulleri Ofisi (TMO)’nun kayısı piyasasına gireceğini söylemesi üreticileri sevindirdi. Malatya Ticaret Borsa Başkanı Ramazan Özcan, “Bu çok sevindirici bir haber bizim için. Piyasayı regüle edecek aktör olan TMO’nın lisanslı kayısı depoculuğunun ortağı olması bir avantaj” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, geçtiğimiz günlerde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklamada Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO), buğday ve arpanın yanında, incir, fındık ve üzüm gibi ürünlerde de piyasaya girdiğini hatırlattı. Bakan Pakdemirli, gelecek yıl Malatya’daki lisanslı depoların hazır olması halinde ise kayısıda da piyasaya gireceklerini dile getirerek “Açıkladığımız fiyatlardan herkes memnun. Hem üreticiye kazandırıp hem de devlet kurumuna zarar ettirmediğimiz için çifte memnuniyet oldu. Fındık, üzüm ve incir gibi ürünlerde müdahale ederek piyasa fiyatını yükselttik” dedi.

Bakan Pakdemirli’nin bu açıklaması ise dünya kuru kayısı ihracatında lider olan Malatya’da sevinçle karşılandı. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kayısı piyasasına girecek olması ile birlikte fiyat istikrarsızlığının da ortadan kalkacağını ifade eden Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, bu açıklamanın kendilerini çok memnun ettiğini dile getirdi.

Bakan Pakdemirli’nin en son Malatya’ya yaptığı ziyarette de konunun gündeme geldiğini anımsatan Özcan, “Bakanımız burada yaptığı açıklamada TMO’nun kayısı alacağını ifade etmişti. Fakat burada en önemli bir problem lisanslı depoculuğun olmamasıydı” dedi.

Ankara’da bir takım görüşmeler gerçekleştirdiğini belirten Özcan, “Çok şükür çok önemli bir gelişme yaşandı son günlerde. Tarım ve Orman Bakanım Bekir Pakdemirli, komisyonda yaptığı açıklamada kayısı ile ilgili depolar bitince kayısıya da müdahale edeceklerini söylediler. Bu çok sevindirici bir haber bizler için. Piyasayı regüle edecek aktör olan TMO’nun kayısı lisanslı depoculuğunun ortağı olması da bir avantaj üretici için” ifadelerine yer verdi.

Özcan, Malatya Ticaret Borsası, LİDAŞ ve Fırat Kalkınma Ajansı işbirliğinde 3.OSB’de yapılan Lisanslı Kayısı Deposu inşaatının yüzde 65 seviyesine geldiğini de belirtti. Biran önce deponun yeni sezona hazırlanması adına çalışmaların sürdüğünü dile getiren Özcan, “Yeni sezona depoyu hazırlayarak TMO’nun alıma geçebileceği bütün alt yapıları da hazırlayacağız. TMO’nun kayısı piyasasına girmesi ile kayısının gelecek yıl iyi bir noktaya geleceğini düşünüyoruz” dedi.

Bu desteklerden dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlara ve Malatya Milletvekillerine teşekkür eden Özcan, “Çok hızlı bir şekilde konuyu soğutmadan biran önce 3. OSB’de yer alan depomuzu bitirip TMO’nun kullanabileceği bir noktaya getireceğiz” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Kasap pazarı o civardaki kayısı satan yerler sancaktar mezarligi yanındaki kaysi pazarı yeniden yapilmalidir restore ile bu işler olmaz diyorum Malatya'ya iyi bir sire pazarı yapılması lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    ÖnümüZdeki sezonmuş bugün kayısı sürünüyor da neyaptınız hiç boş
    0
    0
    Yanıtla
  • DEVRIM (4 yıl önce)
    birsey yaptiklari yok yuzgar firtina yapiyorlar bu kadar is yapiyorsunuz nerde malatya hep ayni 50 yildir ayni sire pazarida yapiyorlardi 10 sene once nereye yaptilar goremedik
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    TMO'nun acilimi, tarım mahsulleri değil toprak mahsulleri ofisidir, biraz dikkat haber yaparken,
    0
    0
    Yanıtla