SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çok Ulvi, Çok İnsanca..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Lösemili Çocuklarla Dayanışma Derneği ( LÖSEÇ ) ve İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kan Bankası İşbirliği ve Toplum Gönüllüleri Topluluğunun ( TOG ) katkılarıyla 28-29 Nisan 2008 tarihlerinde İnönü Üniversitesi kampüsünde Kan ve Trombosit Gönüllülüğü Kampanyası başlatıldı.

Kampanyaya katılarak kan bağışında bulunan Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Murat Cem Miman, "Kan Bankası Malatya ve diğer illere eksiksiz olarak çalışmaktadır. Bugünkü kan kampanyası için yaklaşık olarak 4-5 aydır çalışma yapıldı. Kan bağışı gerçekten çok ulvi ve çok insanca bir davranış. Bildiğiniz gibi insandan elde edilen tek ilaç kan. Kanı başka yapay bir şekilde elde edemiyorsunuz. Ben şu anda kan verirken şunu düşünüyorum, belki öğlenden sonra çok acil kan ihtiyacıyla hastanemize gelmiş bir hastamıza benim kanım verilecek ve onun tedavisine yardımcı olacağım düşüncesinin beni ne kadar mutlu ettiğini bilemezsiniz. Herkesi kan vermeye davet ediyorum" dedi.

Kan bağışının öneminin ve neden verilmesi gerektiğinin de broşürlerle anlatıldığı gönüllü kan bağışı kampanyasına öğrenciler ilgi gösterdi.

Üniversiteye yönelik olarak yapılan bu çalışmanın daha sonraki bir tarihte şehir merkezinde de düzenleneceği, kamuoyuna Kanserle ve diğer birçok hastalıkta mücadelede önemli bir rol oynayan kan faktörü hakkında bilgi sunulup gönüllü kan ve trombosit donör kaydı yapılacağı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız