SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Üzgünüz.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:28:32
A- A+ PAYLAŞ
Ermeni Mezarlığı'nın Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın şifahi onayıyla yapımına başlanan Gasilhane, Son Dua Yeri ve Bekçi Evi'nin Malatya Belediyesi ekipleri tarafından "kaçak" olduğu gerekçesiyle yıkılmasına İstanbul merkezli Malatyalı Hayırsever Ermeniler Derneği (HAYDER)'den tepki geldi. Dernek başkanı Hosrof Köletavitoğlu, "Çok üzgünüz." diye konuştu.
 
Köletavitoğlu, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:
 
"Malatya Ermeni mezarlığında Ekim 2011'de inşaatına başlanılan topu topu bir bekçi evi, Gasilhane ve Son Dua yeri idi.
Bugün, 02 Şubat 2012, saat 14.30 gibi bir telefon:  
“İnşaatı yıktılar… Herşey tamamen yıkıldı!”
Yıkmışlar!...
Bürokrasinin bize verdiği güveni de yıktılar!
Kim neden dolayı, nasıl rahatsız oldu?? Neye tahammül edemediler?? Bunu anlayabilmemiz çok güç!
Ölülerimiz  kimleri korkuttu?? Onlara olan saygımız kimleri rahatsız etti ???
Çok üzgünüz….. Zaten yaralıydık, daha da yaralandık!....
Bizler yıllardır Malatya’dan uzakta yaşayan ama kopamayan, kopmayı göze alamayan Malatyalılar evimizi ziyaret eder gibi kucağımızı, yüreğimizi açarak Malatya’ya gitmiştik. Öyle de karşılanmıştık.
Bilindiği üzere mezarlık aslında belediyelerin sorumluluğunda! Biz Belediyenin yapmadığını onlarla mutabık olarak yaptık. İnşaatın projesi detaylı bir şekilde Malatya’daki ilgili birimlerle paylaşıldı, görüşüldü, bu mutabakat üzerine Ermeni hemşerilerimizin maddi ve manevi katkılarıyla yaptırdığı ve neredeyse bitmek üzere olan inşaatımız yerle bir edilerek bu hazin son yaratıldı. 
Böylesi bir tavır kimseye yakışmadı.
Bizler de bu toprağın öz çocuklarıyız. 
Bunu hiçbir şey değiştiremeyecek!... 
Şimdi acilen tüm bu zararlarımızın tazmin edilmesini ve şehrimize yakışanı yaparak Malatya Belediyesinin zaten yapması gerektiği gibi inşaatımızı en iyi şekilde ve en kısa sürede yapmasını bekliyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız