SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çok Üzülüyorum'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Kulübü eski başkanlarından Nurettin Soykan, Sarı-kırmızılı takımın bu duruma düşmemesi gerektiğini belirterek, "Sıhhatim ve maddi imkanım elverse ceketimi satar bu takımı başarılı yaparım" dedi. Bu arada, Malatya'ya 10 yıl aradan sonra ilk kez gelen Soykan'ın, 29 Mayıs'ta vefat eden oğlu Sezar Soykan'ın 40 mevlidini 9 Temmuz Pazartesi günü Çarmuzu'daki Süt Fabrikası'nın bahçesinde okutacağı, mevlidin saat 17.00'de başlayacağı öğrenildi.

"ÇOK ÜZÜLÜYORUM.."
Malatyaspor'u 1983-84 döneminde namağlup olarak 1. Lig'e çıkaran ve "Efsanevi Başkan" olarak nitelendirilen Nurettin Soykan, Malatyaspor'un şuanda içinde bulunduğu duruma çok üzüldüğünü söyledi. Malatyaspor'un yeniden Süper Lig'e çıkmasının zor olduğunu, geçen sezon bu imkanın kaçırıldığını ifade eden Soykan, "Malatya Sivil Toplum Örgütü Birliği (MASTÖB) Ankara Şube Başkanlığı'nı yürütüyorum. Ben bu aşamada Malatyaspor'a neler yapabilirim, birlikten Malatyaspor'a para verebiliriz. Bir de dua edebilirim. Sıhhatim ve maddi imkanım olsa ceketimi satar takımı başarılı yaparım" ifadelerini kullandı.

Kulüpten alacakları olan başkanların alacaklarını Malatyasphor'a hibe etmeleri gerektiğini söyleyen Soykan, "Takım Süper Lig'de olsa geliri de fazla olur. Ancak şimdi maddi imkansızlık ile Süper Lig'e çıkması zor. Kurum ve kuruluşlar ile Malatyalı işadamları destek verip, bu takım başarılı yapılmalıdır" diye konuştu.

SORU VE YANITLARI..
Soykan'a sorulan sorular ve yanıtları şöyle:

SORU: Son günlerde bir polemik yaşanıyor bu konuda ne düşünüyorsunuz?
SOYKAN: Bunlar gül bahçesinin dikenleridir. Malatyaspor bir gül bahçesidir
SORU: Tekrar yönetimi düşünür müsünüz?
SOYKAN: Hayır, kulübün 5-6 trilyon borcu varsa benim 10 trilyonumun olması gerekir ki düşüneyim
SORU: Manevi destek anlamında ne düşünüyorsunuz?
SOYKAN:Malatyaspor bizim, elbette ki manevi anlamda her zaman desteğiz, hatta gömleğimizin verilmesi gerekirse çıkarırız gömleğimizi de veririz?
SORU: Son günlerde aralarında sizin 20 yıl önceki yönetim kurulu üyelerinin bulunduğu Malatyaspor gönüllüleri toplantılar yapıyor, Malatyaspor’u bu durumdan kurtarmak için. Bu konuda bilginiz var mı?
SOYKAN: Hayır, yok. Öyle bir oluşumdan haberim yok
SORU: Sizin döneminizle bu dönemi karşılaştırabilir misiniz özellikle de Kulübün borçları konusun da?
SOYKAN: Yönetim kurulu ve başkan dürüstçe ve ciddiyetle kulübü idare etmeli, etmez de kulübü 50 kişi veya 100 kişi fark etmez gruplara havale ederse o grupları tatmin etmek zorundadır, aksi halde başta kendileri olmak üzere kulüp zarar görür, bugün de yaşanan durum odur. Bizim dönemimizde bunlar hep ciddiyetle yapılırdı. Futbolcunun transfer taksitleri bir zarfa konulurdu ve çağrılırdı futbolcu “Bu parayı ne yapacaksın?” diye sorulurdu.
Öyle çar-çur etmelerine izin verilmezdi, ev alacaksa yatırım yapacaksa para eksik gelse dahi kulüp olarak üstünü tamamlardık. Biz böylelikle namağlup şampiyon olduk. Çünkü futbolcu idarecisine güveniyordu.

Bu arada Nurettin Soykan Malatyaspor’un borcu konusundaki ‘Ne kadar borcu olduğu konusunda bi fikri olan var mı?” sorusuna TV Malatya spor Müdürü Mustafa Bulaşmaz "Geçen dönem 10 trilyon civarında idi, sanırım bu dönem 14-15 trilyon civarında olmuştur” diye yanıtladı.
Soykan, “Bu borçlar kime?” sorusuna ise Bulaşmaz “Sanırım 4 trilyon Tarıverdi’ye, Karadağ’ında 3 trilyona yakın alacağı varmış" demesi üzerine Soykan; “Bunları hibe etsinler. Yapamıyorlarsa uzun vadeye yaymalıdırlar.” dedi. Soykan son olarak da “ Uzun süre siyaset yaptım. ANAP il başkanlığını yaptım. Muhasebemiz vardı, teşkilat içinde denetlenirdi. Maliye denetlerdi, Genel Merkez denetlerdi, kulüplerde böyledir, denetlenmesi gerekir.” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız