SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Vahim Gelişmeler Olacak!"

A- A+ PAYLAŞ
 
Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Kaza Araştırma Komisyonu'nda yer alan Pilot Volkan Sürmeli, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili olarak parti genel merkezinde açıklamalarda bulundu. Kazayı soruşturan Malatya Özel Yetkili Başsavcı vekiline ifade verdiğini söyleyen Sürmeli "Kamuoyu çok yakında olayla ilgili çok vahim gelişmelere şahit olacak, herkesin ağzı açık kalacak. Yazıcıoğlu'nun ölümünde suikast emareleri görüyorum" dedi.
 
Yazıcıoğlu'nun ölümü ardından BBP tarafından oluşturulan kaza araştırma komisyonunda yer alan Sürmeli, BBP Genel Sekreteri Metin Gündoğdu ve Genel Başkan Yardımcısı İlker Kayalıoğlu ile basın toplantısı düzenledi. 8 Nisan 2009 tarihinde kaza bölgesinde Almanya'dan gelen kaza Kırım uzmanı Uwe Reibel incelemeler yaptığını ardından 10 Nisan'da da helikopter parçalarını görmeye gittiklerini hatırlatan Sürmeli, dün de kazayı soruşturan Malatya Özel Yetkili Başsavcı vekiline ifade verdiğini söyledi.
 
"ORTADA 2 FARKLI KOKPİT PANELİ VAR"
 
Sürmeli, kaza Kırım uzmanı Uwe Reibel ile gittikleri Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ndeki (SHGM) yöneticilerin cihazların olduğu odaya sadece Uwe Reibel'in alındığını ve burada 6 saat kaldığını anlattı. Sürmeli, şöyle dedi: "Beni ise 3'üncü saatin sonunda içeriye aldılar. Parçalar içerisinde bir kokpit paneli vardı. Oradaki görevliler bu panelin helikoptere ait olduğunu söyledi. Fakat ben bir pilot olarak o kokpit panelini helikoptere ait olmadığını düşünüyorum. O panel eski hurda bir paneldi. Şu anda ortada 2 farklı kokpit paneli var."
 
"KAMUOYU ÇOK VAHİM GELİŞMELERE ŞAHİT OLACAK"
 
Soruşturmada kritik bir sürece girildiğini söyleyen Sürmeli, şunları söyledi: "Kaza Kırım uzmanı Uwe Reibel 'in kazayla ilgili rapor yazması konusunda anlaşma bulunmasına rağmen, Reibel'in SHGM'den ayrıldıktan sonra rapor yazmaktan vazgeçmesi düşündürücü. Dosyada gizlilik kararı olduğu için birçok önemli başlığı sizinle paylaşamıyorum. Ancak, kamuoyu çok yakında olayla ilgili çok vahim gelişmelere şahit olacak. Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili ortaya çıkacak gerçekler karşısında herkesin ağzı açık kalacak. Olayın içinde hem kişiler, hem de kurumlar var. Yazıcıoğlu'nun ölümünde suikast emareleri görüyorum."
 
Dönemin SHGM yan kuruluşlar Başkanı Feridun Selen tarafından tehdit edildiğini iddia eden Sürmeli, "Selen bana inşallah senin de kırım raporunu incelemeyiz dedi. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız