SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çok Yararlı Geçti..'

A- A+ PAYLAŞ

Vali Halil İbrahim Daşöz başkanlığında geçtiğimiz hafta başında Tarım İl müdürü Ahmet Güldal, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ekonomi Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Nihat Bozdağ ve aralarında Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk'un da bulunduğu 9 işadamının katıldığı ziyaret ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

Vali Daşöz’ün makam odasında yaptığı değerlendirme toplantısında inceleme gezisinin çok yararlı geçtiğini önümüzdeki süreçte Alman işadamları ile birlikte özellikle kayısı odaklı çok amaçlı yatırım projelerinin temelinin atıldığını söyledi.

Vali Daşöz değerlendirme toplantısında özetle; “31 Temmuz 4 Ağustos tarihleri arasında, Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Prof.Dr. Nihat Bozdağ ve 9 işadamının bulunduğu 11 kişilik heyetle Almanya Bremen Meclis başkanının davetlisi olarak bir ziyaret gerçekleştirdik. Bu ziyarette eyalet yönetiminin önde gelen senatörleri, yatırım şirketleri, hal ve liman kuruluşları, meyve analiz laboratuarları, Bremen Üniversitesi teknoloji parkı gibi kişi ve kuruluşlara çok önemli incelemelerimiz oldu.

Bu ziyarette Malatya ile Almanya arasında işbirliğinin geliştirilmesi, sürekliliği gibi konular başta olmak üzere çeşitli konular görüşüldü. Hal ve liman sistemlerinin nasıl işlediğini, Bremen Üniversitesindeki teknoloji parkı ve meyve analiz laboratuarlarında yapılan çalışmaları, özellikle de ürün geliştirme çalışmalarını yerinde gözlemledik ve kayısının tüketim ürünü çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi yönünde bilgi alışverişinde bulunduk."dedi.

Daşöz, daha sonra şöyle devam etti:

“En önemli kazancımız ilke olarak Alman ve Malatyalı iş adamlarımızın ortaklığı ile Malatya’da bir yatırımın kurulması kararı oldu. Proje ile ilgili olarak fizibilite çalışmaları başladı ve fizibilite çalışmaları sonucunda Bremen ve Malatyalı işadamları arasında karşılıklı olarak yapılacak görüşmelerle son şeklini alacaktır. Malatyamız şimdilik ilke kararı alınmış olsa bile bir yatırım kazanacak ve buna bağlı olarak da kayısının üretileceği yan alanları doğurması ve yeni Pazar yaratma yönündeki çalışmalara bir ivme kazandıracaktır.”

“Malatya’ya Meyve Analiz Laboratuarı kurulması için bir girişiminiz oldu mu?” yönündeki soruya da Vali Daşöz “ Avrupa’da standartlar var. Şu an ilke olarak karar alınmış olsa da bu yatırımın ilimize kazandırılması ile bu sorun da ortadan kalkıyor. Çünkü bu yatırımın içinde meyve analiz laboratuarı var.” yanıtını verdi.

FOTOĞRAFLAR: Heyetin Almanya gezisinden..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız