SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Yetersiz Hizmet Almışlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:15:15
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu, kayısı ile ilgili entegre projeler hazırlayacaklarını söyledi. 

30 Mart yerel seçimleri kapsamında çalışmalarını sürdüren Kazancıoğlu, Ticaret Borsası, Eski ve Yeni Şire Pazarını ziyaret etti. Esnaf ve vatandaşlarımızla bir araya gelen Kazancıoğlu, kendisine iletilen sorun ve istekleri dinledi.

Kazancıoğlu, daha sonra Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, 30 Mart yerel seçimlerinin Malatya'ya hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. 

Malatya'nın 30 Mart yerel seçimlerine büyükşehir olarak gireceğini anımsatan Özbey, "Biz altyapısını tamamlamış, ulaşım sorunlarını halletmiş, sosyal alanlarını ve donatılarını bitirmiş bir belediye hayal ediyoruz" dedi. 

MHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Fikret Şinasi Kazancıoğlu, kayısının Malatya için önemli bir gelir kaynağı olduğunu ifade ederek, "Kayısı esnaflarımızın ticaret yapmaya çalıştığı yerler, fiziki olarak oldukça sıkıntılı. 360 tane ticaret levhası olan esnaf dostumuz var. Ama fiziki yetersizlik hat safhada. Belediye çok yetersiz hizmet vermiş. Ama kontrol edilemeyen bir ticaret sirkülasyonu var. Levha asmanın bedelini arkadaşlarımız çok büyük bir maliyetle ödüyorlar. Ama öbür tarafta haksız rekabetin olduğu, kalitenin kontrol edilemediği, fiyatın kontrol edilemediği, maalesef ve maalesef üzücü biten alış verişler var. Her satıcı ve alıcı kurumsal bir kimliğe sahip zannediliyor. Ama onlar levhasız ve gelişigüzel olunca, borçla alış verişlerde çok üzücü manzaralar karşımıza çıkabiliyor. Böyle bir kurumsal çatıya üye olan 360 tane esnafımızın hakkını korumak gerekiyor. Ancak üzülerek gördük ki, lavabo, tuvalet ve depolama alanları yok. İnşallah büyükşehirde göreve geldiğimiz taktirde beraber aksaklıkları gidermeye çalışacağız" diye konuştu. 

"ENTEGRE PROJELER HAZIRLAMALIYIZ"

Kazancıoğlu, kayısıyla ilgili entegre projeler hazırlamak zorunda olduklarını belirterek, “Kayısı, Cenab-ı Allah’ın bu bereketli topraklara verdiği bir nimet. Kayısı, tohumdan başlayan ve ta ki ürüne kadar olan; ardından da üretim ve pazarlama zincirinde o kadar çok eksiğimiz var ki, bunları bir türlü gerçekleştiremiyoruz. Malatya olarak belki de tespit ettik ama yapamadık. Artık belediyenin görev tanımı çok değişti. Belediyenin Esenlik gibi ciddi bir şirketi var. Bu şirketin kayısının üretiminden tutun pazarlamaya kadar işin içinde olması gerekiyor. Kayısı ile ilgili ilçelerle, köylerle entegre projeler yapmak zorundayız. Belediye İktisadi Teşekküller ile bunları çok güzel bir şekilde yapabiliriz. Yasa da buna en güzel şekilde el veriyor. Hem AR-GE anlamında hem de pazarlama anlamında destek verilmesi gerekiyor. Birde kayısının türevlerini üretme anlamında destek verilmesi lazım” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız