SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Yoğun Bir Hastaneyiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:43:27
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Başhekimi Yard. Doç. Dr. Mehmet Aslan, Malatya’da ihtisas hastanelerine ihtiyaç olduğunu söyledi. 

TÖTM Başhekimi Yard. Doç. Dr. Mehmet Aslan, Malatya’da ihtisas hastanelerine ihtiyaç olduğunu belirterek, bu konuda TÖTM çalışmalar yürüttüklerini bildirdi. Aslan, “Bu ihtisas hastanelerinin ilki karaciğer hastanesidir ve inşaatı devam ediyor. İkincisi ise şu an proje aşamasında olan ve ödenek ayarlamaya çalıştığımız en önemli projemiz kanser, Oonkoloji hastanesidir. Bunun ötesinde bu hastaneye yakışır başka ihtisas hastaneleri elbette, kadın doğum, fizik tedavi, kardiyoloji- kalp damar cerrahisi hastanesi, bütün bunlar ilk akla gelen hastanelerdir. Bunlar gerçekten Malatya’ya ve bölgeye hizmet edecek spesifik hastaneler olup, kurumun ekonomik gücü ve devletin insan ve ekonomik kaynaklarıyla ilintili olan konulardır. Bizim projeksiyonumuz önümüzdeki 5 yıl içerisinde en az 2-3 tane de ihtisas dal hastanesini TOTM e kazandırmaktır. Yapılacak dal hastaneleri hastanemizi, hem yapılan tıbbi hizmetler hem de sosyal açıdan hastanemizi önemli ölçüde rahatlatacaktır” şeklinde konuştu.

TÖTM merkezindeki doluluk oranı hakkında da bilgi veren Yard. Doç. Dr. Mehmet Aslan , “Mevcutta hafta içinde yüzde 95 dolulukla çalışan bir hastaneyiz. Yoğun bakımlarda ise nerdeyse yüzde 100 dolulukla çalışıyoruz. Bu yoğunluktan dolayı nerdeyse hasta alamamak durumuna geliyoruz. Çok yoğun bir hastaneyiz. Bu hastalarımızın yoğunluğu Malatya kaynaklı değil. Dış hastayı da kabul eden referans merkezi bir hastaneyiz. Bize bu nedenle kritik hastalar sevk ediliyor. Biz de mümkün olduğu kadar bu konuda vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Karaciğer nakil hastanesinin hizmete girmesiyle kısmi bir rahatlama olacak ama bu bizi rahatlatmayacak” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız