SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çok Zor Oldu: 2-1

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, nefesleri kesen maçta Altay’ı 2-1 yenmeyi başardı. İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmada konuk Altay atak bir oyunu tercih ederken, her iki yarıda 3 şutu direklere takıldı. Malatyaspor, özellikle rakip savunmanın arkasına atılan paslarda büyük tehlike yarattı, birçok fırsat yakaladı ama bu topların sadece birini Serdar Samatyalı ile gol yaptı. İlk gol bir duran top sonrası Alper Akıcı’nın kafasından geldi. Malatyaspor’un skoru arttıramayışında en büyük etken, çok başarılı bir maç çıkaran ve bire bir pozisyonlarda açı daraltıp topları karşılayan Altay kalecisi Cenk Gönen oldu. 6500 civarında coşkulu bir Malatyaspor taraftar kitlesinin takip ettiği maçın son anlarında Serdar Samatyalı belki de İnönü Stadı tarihinde görülmedik bir noktadan, orta çizginin Malatyaspor alanı tarafından isabetli bir şut çıkardı, o anda pozisyon gereği ileri çıkan Altay kalecisi Cenk son anda yerine dönüp elleriyle golü önledi. Maç öncesi ilk başta yazılan kadroda Atilla Birlik’in ismi geçiyordu. Ancak sakatlığı süren bu oyuncu maç öncesi ısınma sırasında iyi olmadığını belirtince Atilla ilk on birden çıkarıldı, yerine Deniz yazıldı, daha önce 18 kişilik kadroda olmayan Turgay Koyuncu da yedek listeye eklendi, sonra da oynadı.

STAD: İnönü

HAKEMLER: Hakan Sivriservi, Utku Yılmaz, Mehmet Kaan Bingül, 4. hakem Kerim Deveci

MALATYASPOR: Emrah, Selim (Dk.46 Mehmet Budak), Serdar Samatyalı, Serkan Dökme (Dk.73 Turgay), Ramazan, Deniz (Dk.46 Caner), Muammer, Tayfun , Alper, Murat Duman, Mehmet Albayrak,

YEDEKLER: Yk. Taylan, Zafer, Engin, Caner, Mehmet Budak, Olcaytu,

ALTAY: Cenk, İsa, Erdi, Merter (Dk.54 Mehmet Sak), Erkan (Dk.64 Emirhan), Adem, Cem, Enis, İbrahim, Hakan, Mehmet Battal (Dk.68 Hasan Özer),

YEDEKLER:Yk. Gökhan, Emirhan, Hasan Özer, Alp, Volkan, Eren, Mehmet Sak

SARI KARTLAR: Dk.30 Selim, Dk.37 Mehmet Albayrak, Dk.80 Caner (Malatya), Dk.32 Merter, Dk.44 Erkan (Altay)

GOLLER: Dk. 48 Alper, Dk. 70 Serdar (Malatyaspor), Dk.88 İbrahim (Altay)

2. dakikada Altay'dan Adem'in uzaktan sert şutu direkten döndü ve kaleci Emrah topu aldı.

4. dakikada Cem Baki’nin sağdan ortasında Emrah boşa çıktı, pozisyonu dikkatle takip eden Murat Duman topu kornere atıp tehlikeyi savuşturdu.

6. dakikada gelişen Altay atağında Adem'in şutunda top üst direkten döndü, 6 pas çizgisinde Selim kafayla topu kornere attı. Sonuç yok.

27. dakikada Malatyaspor mutlak bir gol pozisyonunu değerlendiremedi. İsa'nın kaptırdığı topu alan Tayfun pasını verdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Mehmet Albayrak, çok kötü vurdu ve kaleciden döndü. Albayrak bu kez kafayla pas çıkardıistedi, Deniz'in vuruşu kalecide.

38. dakikada Serdar'ın pasına hamle yapan Mehmet Albayrak, hakemin ofsayt tesbitine rağmen topa vurdu, ağlara gönderdi. Hakemin düdüğüne rağmen topa vuran Mehmet Albayrak sarı kart gördü.

41. dakikada ani gelişen Malatyaspor atağında Deniz kaleye vurma yerine pası düşününce Malatyaspor önemli bir fırsatı değerlendirememiş oldu.

İlk yarı 0-0 sonuçlandı.

Malatyaspor ikinci yarıya Selim'in yerine Mehmet Budak, Deniz'in yerine Caner oyuna dahil oldu.

48. dakikada Malatyaspor'un kazandığı serbest atışı Serdar kullandı. Kaleci son anda yumrukladı ve kornere gönderdi. Korner atışını Serdar kullandı. Alper yükseldi ve kafayla topu ağlara gönderdi: 1-0

50. dakikada Altay atağı gelişti. Cem'in ortaladığı topa arka direkte İsa yükseldi. Vuruşu kalecide kaldı.

51. dakikada Altay'dan Merter cezaalanı dışında sahip olduğu topu direkt kaleye şutladı. Top bir kez daha direkte patladı.

52. dakikada yine Altay atağı. Cem ortaladı, arka direkte İsa yine bomboş durumda. Ancak topa vuramadı, aut.

55. dakikada Mehmet Albayrak'ın kafa pasından gelen topun gelişine Serdar'ın vuruşu aut.

68. dakikada Cem'in vuruşunda Malatyaspor kalecisi Emrah uzandı, ancak topu elinden kaçırdı. Cem yetişip vurmak isterken, Emrah ikinci hamlede topa sahip oldu.

70. dakikada Caner orta alandan uzun bir pas çıkardı. Serdar topu aldı, kaleciyle karşı karşıya iken vurdu. Kaleciden döndü. İbrahim'den sıyrılan Serdar ikinci kez vuruşunda topu ağlarla buluştu: 2-0

73. dakikada Hasan Özer vurdu, Malatyaspor defansından döndü. İkinci kez Adem vurdu, defans tehlikeyi uzaklaştırdı.

75. dakikada Erdi'nin ortaladığı topa Hasan Özer vurdu ve ağlara gönderdi. Ancak hakem, Altaylı oyuncunun topa çıkarkan faul yaptığı gerekçesiyle golü saymadı.

88. dakikada Altay gole kavuştu. Emirhan'ın kullandığı serbest atıştan gelen topa İbrahim kafayı vurdu. Emrah'ın müdahale çabasına rağmen top ağlarla buluştu: 2-1

89. dakikada Serdar kalecinin ileride olduğunu görünce kendi yarı alanından şut attı, havadan kaleye inen topu Cenk dikkatle izleyip gole izin vermedi.

90+2 oynanırken Cenk bir kez daha sahnedeydi. Savunma arkasına atılan pasa yetişen Serdar Samatyalı ceza alanına girip yerden sert vurdu, Cenk ayağıyla karşılayıp golü engelledi. Bu atağın ardından karşılaşma sona erdi.

Hakem oynanmamış süre olarak 3 dakikayı işaret etti.

Karşılaşma 2-1 Malatyaspor'un galibiyetiyle son buldu.

FOTO: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız