SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Zoruma Gitmişti.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:49:49
A- A+ PAYLAŞ
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "THY, yolcularına bir tane gün kurusu bir tane de islimli kayısı ikram edecek"dedi.
 
Çalık, Malatya Ziraat Odasını ziyaret etti. Çalık, ziyareti esnasında yaptığı konuşmada, THY’nin uçuşlarında Malatya kayısısını yolcularına ikram edeceğini belirterek, kayısının tanıtımı için THY ile yapılan anlaşmanın büyük önem taşıdığını söyledi. THY’nin yılda 30 milyon yolcu taşıdığına dikkat çeken Çalık, “Biz, yıllardır Türk Hava Yolları’na (THY) neden kayısı veremiyoruz konusunu tartışıyorduk. Kayısı ile ilgili konuştuğumuz ve çözüm önerisi sunduğumuzda kayısının iç ve dış tüketimini artırmamız gerektiği, kayısının tanıtımının yapılması gerektiği ve THY’de kayısı ikramının yapılması hususunda birleşiyorduk" dedi.
 
THY'nin şu an Türkiye’de 39 noktaya yurt içi uçuşu yaptığını anlatan Çalık, şunları söyledi: "Bununla birlikte 200 noktaya uluslar arası ülkelerde dahil olmak üzere her noktaya THY uçuyor, uçarken 30 milyon yolcu taşıyor. Bu yolcuların hepsine bir tane gün kurusu bir tane de islimli kayısı ikram edecek. Kayısı paketinin dizaynı yapılıyor. İçerisinde hem İngilizce hem de Türkçe olmak üzere faydaları ve bununla birlikte söylenecek cümle çok önemli. 'Kayısı diyarı Türkiye', çünkü bu Malatya’nın değil, Türkiye’nin ürünü. Dünyanın kuru kayısı ihtiyacının yüzde 70’ini Türkiye karşılıyor. Türkiye’nin karşıladığı bu yüzde 70’lik kayısı oranının yüzde 90’ını da Malatya karşılıyor. Biz, Malatya yerine bunun Türkiye’nin ürünü olduğunu sunduğumuz anda çok daha büyük başarılara imza atacağımızı düşünüyorum” 
 
AKP  Malatya İl Başkan Yardımcısı Mahmut Özer ise, AKP'nin kurulduğundan bu yana ülkenin sorunlarına el atarak, sorunları yerinde çözme gayretinde bulunduğunu ifade etti.
 
Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş da, iki yıl önce yurt dışında bir tarım fuarına katılmak için bindiği uçakta paket içinde fındık ikram edildiğini belirterek "Bu durum çok zoruma gitti. Fındığı hiç yemeden ve de açmadan buraya getirdim. Niye Malatya kayısısı da THY tarafından yolculara ikram edilmesin' dedik ve bu konuyu Malatya kamuoyu ile paylaştık. Bu konuda Sayın Milletvekillerimiz duyarlı davrandı. Sayın Milletvekilimiz Öznur Çalık’ın girişimleri sonucu İstanbul’da düzenlenen Malatya günlerinde THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu oraya davet edildi. Malatya’daki diğer sivil toplum kuruluşları temsilcilerimizle beraber bir toplantı yaptık. Bundan sonra 200 bölgeye uçuş yapan THY uçaklarında kayısı ikram edilecek. Bundan sonra Malatya kayısısı en iyi şekilde tanıtılacak” diye konuştu.
 
Ziyarette, Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, iki yıldır sakladığı fındığı,Milletvekili Öznur Çalık’a ikram etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız