SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çoklu Spor Programı Projesi Toplantısı Yapıldı

0
Güncellendi - 2016-02-19 15:43:04
Çoklu Spor Programı Projesi Toplantısı Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Erasmus Spor Programı kapsamında düzenlenen Fiziksel Hareketsizliğe Karşı Çoklu Spor Programı projesinin toplantısı yapıldı.

2-6 Şubat 2016 tarihlerinde İtalya’nın Bergamo şehrinde düzenlenen Erasmus + Spor programı “M.A.P.S.-Multisport Against Physical Sedentary" (Fiziksel Hareketsizliğe Karşı Çoklu Spor Etkinlikleri) adlı proje toplantısına Doğanşehir Kaymakamı Memiş İnan, Proje Müdürü Birol Çağan, Proje Yöneticisi Ahmet Dalcı ve İlçe Proje Ofis Sorumlusu Salman Topal da katıldı. Proje ile 9-12 yaş aralığındaki çocukların çoklu spor etkinlikleriyle hareketsizliğe ve obeziteye karşı savaşmaları ve bu spor etkinliklerinin alışkanlık haline getirilip bir yaşam biçimi olması hedefleniyor.

[caption id="attachment_144331" align="alignleft" width="300"]DOĞANŞEHİR KAYMAKAMLIĞI, ERASMUS PROJESİ'NDE YER ALIYOR. (ŞÜKRÜ SAĞLAM/MALATYA-İHA) DOĞANŞEHİR KAYMAKAMLIĞI, ERASMUS PROJESİ'NDE YER ALIYOR. [/caption]

Projenin koordinatör ülkesi ise İtalya. Doğanşehir Kaymakamlığı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü-Türkiye ile İtalya, Almanya, Yunanistan, Hırvatistan, Polonya, Portekiz, Hollanda ile beraber 8 ülke ortak konumundadır. İlk toplantı İtalya'da yapılmış olup bu sene bir de Polonya'da toplantı yapılacak. Önümüzdeki 6 ay süresince proje ile ilgili Proje Müdürü Birol Çağan ve Proje Yöneticisi Ahmet Dalcı, 200'ün üstünde aile ve öğrenci ile görüşüp onlara anketler uygulayacak, bu anketlerin sonuçlarını ve değerlendirmesini koordinatör ülkeye yollayacaklar. Daha sonraki süreçte 9-12 yaş arası öğrenciler seçilip kurulan bir spor kulübüne kayıtları yapılacak, proje süresince gelişimleri takip edilecektir. İçerik olarak metodoloji hazırlama üzerine kurulan bu proje ile konuyla alakalı yayınlar basılacak ve proje sonuçları tüm dünya ile paylaşılacak.

Doğanşehir Kaymakamı Memiş İnan, proje kapsamında İtalya’da yapılan ilk toplantının çok verimli geçtiğini, proje ortağı diğer 7 ülke ile bilimsel çalışmalar noktasında yapılan istişarenin çok faydalı olduğunu ve böyle bir projede Doğanşehir’in Türkiye’yi temsil noktasında bulunmasının ise Doğanşehir’in prestiji açısından oldukça önemli olduğunu söyledi. Obezite ile mücadele noktasında atılan bu adımın birebir içerisinde yer almanın, bir parçası olmanın sağlıklı nesiller yetiştirme açısından öneminin bilincinde olduklarını vurgulayan İnan, yapılacak olan diğer toplantılar öncesinde Doğanşehir’de bir takım bilimsel çalışmalar ve anketler yapılacağını belirtti.

Kaynak : İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız