SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çökme Durumları Ortaya Çıktı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:53:28
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da inşaatları devam eden Erkenek ve Karahan tünellerinin önümüzdeki yıl hizmete açılacağı bildirildi. Karahan tünelinde yeni ihaleden sonra yeniden çalışmalara başlandığı belirtildi. 

Karayolları Elazığ 8.Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, Malatya’da inşaatları devam eden Erkenek ve Karahan tünelleri hakkında şu bilgiyi verdi: “Karahan tüneli bin 800 metre gidiş, bin 800 metre geliş olarak yapılıyor. Çift tüplü olan tünelin bin 200 metresine gelindiğinde çökme oldu. Su çıktı. Dolayısıyla mevcut zemin yapısı ile devam edilemeyeceği anlaşıldı. Yeni zemin durumuna göre yeni ihale yapıldı. Yeni duruma göre maliyetler arttığından ikmal ihaleleri yapıldı. Çalışmalar yeniden başladı. Tünelde çalışma yapıldığından kar yağsa dahi içeride çalışmalar devam edecek. Ekstra kötü durumlarla karşılaşmazsak, önümüzdeki yıl sonunda hizmete açmayı planlıyoruz.” 

Doğanşehir ilçesindeki Erkenek Tüneli’ndeki çalışmalar hakkında bilgi veren Özendi, şunları söyledi: “Erkenek tünelinde Karahan tüneli gibi çökme durumları ortaya çıktı. Bu tüneli 2014’de hizmete açmayı planlıyoruz.” Özendi, Erkenek Tüneli mevkiindeki yol bozukluğu ile ilgili de, “Tünel bağlantı yolları çalışmaları sürüyor” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız