SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çolak'a Bir Atama Daha!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:12:07
Çolak'a Bir Atama Daha!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) kaçak su tespit ekiplerinin Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın evinde ‘kaçak su kontrolü’ yapmasının ardından, MASKİ Abone İşleri Daire Başkanlığı görevinden alınarak belediyecilerin tabiriyle sürgün yeri olarak anılan Atıksu Arıtma Dairesi'ne atanan Mehmet Çolak, bir ay içinde 2. defa görevden alınarak, yeni kurulan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na getirildi.

MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir’den habersiz olarak, bazı üst düzey MASKİ yöneticileri tarafından yapılan bir ihale ile Malatya genelinde kaçak su kullanan şahıs ve kuruluşların tespit edilmesi için kaçak su tespit ekipleri kurulmuş, bu ekibe mensup bazı görevliler Yıldıztepe’deki çalışma sırasında Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın da evine giderek kaçak su kullanılıp kullanılmadığı konusunda denetim yapmıştı. 

Kaçak su denetim ekiplerinin Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın evinde kaçak su denetimi yapması, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ’de kriz yaratmıştı. Yaşanan krizin faturası, kaçak su kontrol ekiplerinin oluşturulması için yapılan ihalede belirleyici bir pozisyonu olmayan Abone İşleri Daire Başkanı Mehmet Çolak’a kesilmişti. 

İddiaya göre, MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, Mehmet Çolak’ı makam odasına davet ederek, görevden alınacağını bildirmiş, Çolak’ın görevden alınma gerekçesini sorması üzerine ise, gerekçeyi “Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın evinde kaçak su denetimi yapılması” olarak açıklamıştı.

Önce inkar edilmiş, sonra MASKİ bülteni ile resmen itiraf edilmişti 

Bu bildirimin ardından,  Mehmet Çolak’ın, 657 Sayılı devlet Memurları Kanunu’nun kurum içi atamaları düzenleyen 76. Maddesi kapsamında görevden alınarak sürgün niteliğindeki atık su arıtma tesisine gönderilmesi, medyada yer almış, konuya ilişkin haberler Malatya kamuoyunda büyük yankı yaratmıştı. Olay önce Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir tarafından inkar edilmiş, ancak MASKİ tarafından yayınlanan resmi bir bültenle Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın evinde kaçak su denetimi yapıldığı resmen ve bu kez "övünçle" itiraf edilmişti. 

‘Öfkeleri dinmemiş’

Kaçak su denetimi konusunda gündeme getirdiğimiz çok sayıda soruya Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından bugüne kadar cevap verilemezken, Yeşilyurt Belediye Başkanı'nın evinde kaçak su denetimi yapılmasının faturası bir kez daha Abone İşleri Daire Başkanlığı’ndan alınarak Atıksu Arıtma Daire Başkanlığı’na atanan Mehmet Çolak’a kesildi. Çolak’ın, bir ay içinde 2. defa görevden alındığı, bu defa yeni oluşturulan ve henüz bir kurumsal yapısı olmayan, ‘kağıt üzerindeki bir birim olduğu’ konuşulan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na getirildiği öğrenildi.

Mehmet Çolak’ın bir ay içinde 2. defa görev yerinin değiştirilmesi, belediye çevrelerinde ‘Öfkeleri henüz dinmemiş’ yorumlarına yol açtı. 

İkinci defa görevden alınan Mehmet Çolak’ın yaklaşık 1 aydır sürdürdüğü Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı’na ise Ali İhsan Alber’in getirildiği öğrenildi. 

ARŞİV FOTO: Mehmet Çolak görülüyor..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız