SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Çoluk Çocuk Uçak Görsün!''

A- A+ PAYLAŞ

Onur Air tarafından 9 YTL'den satışa sunulan yaklaşık 10 bin iç hat biletini almak için şirketin Çağrı Merkezi'ni arayanlar ile görevliler arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Onur Air yetkililerinin "satışa sunulduktan sonra yarım günde tükendiğini" ve "şirketin telefonları ile internet sitesinin günlerce kilitlenmesine neden olduğunu" belirttikleri kampanya 23 Mart-30 Nisan tarihini kapsıyordu.

Çağrı Merkezi'ni arayan ve 9 YTL'lik fiyatı "pek de inandırıcı bulmayan" bir vatandaş, "Hanımefendi, sizin bu 9 YTL'lik bilet dediğiniz şey, hani 8'den sonra 10'dan önce bir rakam var, ondan bahsediyorsunuz değil mi" sorusuyla durumu açıklığa kavuşturmak istedi.

Antalya için 2 kişilik yer ayırtmak isteyen ve kampanyalı bilet fiyatının 9 YTL olduğunu öğrenen bir müşteri ile Çağrı Merkezi arasındaki diyalog, kısa süren bir şaşkınlıktan sonra şöyle gelişti:

"-...?

-Alo

-Kardeşim bilet ne kadar dedim?

-İki kişi 18 YTL, kişi başı 9 YTL efendim.

-Ya, gidin işinize saçmalamayın; (içeriye seslenerek)yanlış düştü numara, dalga geçiyor birisi... (Telefonu kapatır.)

-"DİREKT ALAMAZ MIYIM"
Kendisinin bir işadamı olduğu belirten bir başka müşteri ise "çekingenliğinin" gerekçesini şu cümleyle özetler: "Ben işadamıyım. Utanırım acenteden 9 YTL'lik bilet istemeye. Böyle telefonla direkt alamaz mıyım?"

Kimi "fıkra gibi" olan diyaloglardan biri de şöyle gelişir:

"-Kızım İzmir'e 9 YTL'lik biletlerden istiyorum iki tane.

-Maalesef İzmir'e tüm kampanya biletlerimiz satıldı efendim.

-Adana'ya olsun o zaman.

-Üzgünüm efendim, Adana için olanlar da bitti maalesef.

-Ya; nereye varsa ver kızım. Şu kadını ölmeden bir uçağa
bindireyim."

-"MAHKEMEYE VERECEĞİM"
Kampanya biletleri tükendikten sonra durum kendisine bildirilen müşteri buna inanmaz; görevliye "Yalancılar sizi..." dedikten sonra, durumu nasıl "check" edeceğini de şu cümleyle özetler: "Bineceğim uçağa. Bağıracağım 'kim 9 YTL'lik biletlerden aldı diye' kimse elini kaldırmazsa da sizi mahkemeye vereceğim.

Samsun'a iki kişilik 9 YTL'lik bilet isteyen ve bu talebi olumlu karşılanan vatandaş ise uçakta bineceği yer konusuna "açıklık getirme" uğraşına girer:

-"Kızım bagajda filan değil, normal koltukta uçacağız değil mi biz?

-Elbette efendim.

-Emin misin sen?

-Eminim tabii efendim.

-İyi, alayım o zaman."

-"SADAKAM OLSUN"

Diyarbakır için 9 YTL'lik bilet alan bir başka vatandaş ise biletin yönünü Erzurum'a çevirtmek ister. Kampanya çerçevesinde bu değişikliğin mümkün olmadığı kendisine iletilince sinirlenir ve şöyle der: "Soyguncular. Sadakam olsun..."

Bir başka talepte ise "ne olursa olsun çoluk çocuk uçağı görsün" arzusu vardır ve "Hangi yön ve tarihe olacak efendim?" sorusuna, en içten cevabı verir: "Hiç fark etmez. Çoluk çocuk uçak görsün..."

-"HERKES ANTEP'E Mİ GİDİYOR?"
Gaziantep'e bilet isteyen müşteri ise "bu kente bu kadar talep olmasına" bir türlü akıl erdiremez:

"-Bacım Gaziantep'e 9 YTL'lik bilet alacaktım.

-Maalesef hiç kalmadı efendim.

-Hiç mi kalmadı?

-Hiç kalmadı.

-Nasıl olur. Binlerce bilet satıldı yani.

-Kampanya dahilinde olanlar geçen hafta satıldı.

-O kadar adam ne yapacak Antep'te hayret bir şey. Allah Allah."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız