SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çomoğulları Erzurum'da Buluştu

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:45:43
Çomoğulları Erzurum'da Buluştu
A- A+ PAYLAŞ

Ülkenin farklı bölgelerinde yaşayan Çomoğluları ailesi mensupları Erzurum’da, iftar sofrasında buluştu. 

İstanbul, Adana, Rize, Malatya, Erzurum ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşayan Çomoğluları Ailesi mensupları Erzurum’da, Aşkale Çomoğluları Derneği’nin düzenlediği iftar programında bir araya geldi.

Programa; Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, Sunar Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Çomu, TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanı Cafer Burucu, Aşkale Çomoğluları Derneği Başkanı Yavuz Çomaklı, Anadolu Çomoğluları Derneği Başkanı Hikmet Çom, Malatya Çomoğluları Derneği Başkanı Mehmet Akif Çomoğlu, Antalya Çomoğluları Derneği Başkanı Ahmet Boztepe ve çok sayıda Çomoğluları derneklerinin üyeleri katıldı.

Uzun yıllardır ülkenin farklı illerinde birbirinden ayrı yaşayan aile mensupları, Aşkale’de atalarının yaşadıkları toprakları gezdiler. Gezi sırasında, Atatürk Üniversitesi Rektör Yard. Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Çomoğlularının yaşadıkları yerlerin tarihçesi ve Aşkale’de yaşanılan bölgeler hakkında bilgiler verdi.

Yaklaşık olarak 250 kişinin katıldığı iftar programının açılış konuşmasını yapan Aşkale Çomoğluları Derneği Başkanı Yavuz Çomaklı,’ Çomoğluları ailesinin Osmanoğulları ile birlikte Orta Asya’ya göç etmiş ve Anadolu’da ilk olarak; Malatya, Erzurum ve Rize’de, daha sonra da Türkiye’nin farklı bölgelerine dağılarak yaşamlarını sürdürmüşlerdir. Elimizde olan bilgiler ve bulgulara göre, ülke genelinde ailemizin nüfusu 8 bin kişi civarındadır. 8 bin sayısına, nüfus kayıtlarında Çomoğlu, Çomu, Çomaklı soyisimlerinin yer almasıyla ulaştık. Bugün de ailemizin güzide üyeleri ile düzenlediğimiz iftar programında bir araya geldik. Ailemizi birleştiren ve kaynaştıran her türlü etkinliği yapmaya bundan sonraki zamanlarda devam edeceğiz.’ dedi.

Birlik ve beraberliğin başladığı yer ailedir.

Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Sunar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, Erzurum’da akrabalarıyla birlikte bulunmaktan ve onlara yeniden tanımanın heyecanı ve sevinci içerisinde oldukları bilgisini aktardı. Başkan Çomu, ‘ Türkiye’nin farklı bölgelerine yaşayan ailemizin mensuplarıyla bugün burada birlikte bulunmanın mutluluğu yaşıyorum. Birliğin ve beraberliğin başladığı yer ailedir. Aile ne kadar sağlam olursa türevindeki her şey de o kadar sağlam ve muazzam olur. Bizde ailemizle bir aradayız ve bu şekilde devam edeceğiz. ’ şeklinde konuştu.

Kardeşliğimizi paylaşan herkese minnetarız.

Programa İstanbul’dan katılan Anadolu Çomoğluları Derneği Başkanı Hikmet Çom, yüzyıllar önce ayrıldıkları atalarının torunlarıyla bir iftar sofrasında bir arada bulunmanın mutluluğu ve heyecanını yüreklerinde hissettiklerini aktardı ve sözlerine şöyle devam etti;” Atalarımızın yaşadığı bu topraklarda olmaktan onur ve mutluluk duyduk. Her yıl, ailemizin çoğunlukta yaşadığı bölgelerde bu tip programlarımızın sayını artırarak düzenleyeceğiz. Bu burada kardeşliğimizi paylaşan her akrabama minnettarım.’’

Ata topraklarında bulunmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Antalya ve civarındaki illerde yaşayan Çomoğluları ailelerinin temsilci olarak programa katılan Antalya Çomoğluları Derneği Başkanı Ahmet Boztepe, yıllar sonra yeniden ata topraklarında bulunmanın kendilerini mutlu ettiği belirterek, şunları aktardı:’ Gelecek yıllarda bir konfederasyon çatısı altında birleşeceğiz. Bu ve bunun gibi birçok organizasyonu, bu çatı altında yapmanın arzusu içerisindeyiz.’

Program, yapılan plaket töreni ve ardından çektirilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız