SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Coni Hasta Oluyor!

A- A+ PAYLAŞ

Irak’tan tahliye edilen Amerikan askerlerinin yüzde 14’ünün psikiyatrik nedenlerle görevine devam edemediği ortaya çıktı

ABD’nin John Hopkins Tıp Okulu’ndan Steven Cohen tarafından yürütülen bir araştırma, ABD askerlerinin Irak ve Afganistan cephelerinden gittikçe daha fazla psikiyatrik nedenler yüzünden çekilmek zorunda kaldığını gösterdi.

Almanya’nın Landstuhl’daki ana ABD askeri hastanesinde cephelerden geri dönen 34 bin askerin verileri incelenerek yapılan araştırmada, cepheden alınan askerlerin yalnızca yüzde 14’ünün savaşta yaralanma sonucu geri döndüğü sonucuna ulaşıldı. Buna karşılık, 2004 yılında Irak cephesinden alınanların yüzde 5’i ve Afganistan cephesinden alınanlarn yüzde 6’sı psikiyatrik nedenlerden ötürü göreve devam edemedi. Bu oran dramatik bir biçimde yükselerek 2007’de Irak için yüzde 14, Afganistan için yüzde 11’e ulaştı.

Üst üste görevler etkiliyor
Savaş stresiyle mücadele etmek için akıl sağlığı ekipleri oluşturulmasına rağmen askerlerin üst üste görevler alması, yükselen askeri personel talebi, savaşa olan kamuoyu desteğinin azalması bu artışın olası nedenleri arasında sayıldı.

Cepheden alınma nedenleri arasında en önemlisi yüzde 24 ile kas ve iskeletle eklem rahatsızlıkları. Buna neden olarak ekipmanın ağırlığı gösteriliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız