SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çöp Konteynerleri Değiştiriliyor

A- A+ PAYLAŞ

Kentin temizlik işlerini yürüten Esenlik Şirketi, eskimiş olan çöp konteynerlerini yenisiyle değiştiriyor. Ayrıca, cadde ve sokaklar ile parklar için 200 ayaklı çöp sepeti ile 80 küllük yaptırıldığı, bunların da önümüzdeki aylarda ihtiyaç duyulan yerlere yerleştirileceği açıklandı.

Belediye Basın Bürosu'ndan konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Daha temiz ve sağlıklı bir Malatya için çalışmalarını sürdüren Malatya Belediyesi, eski ve kırık çöp konteynerleri değiştirmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, şehir merkezinin temizlik işlerini yürüten Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi tarafından daha önce 500 adet plastik, 300 adet sac çöp konteynerinin şehrimizin muhtelif yerlerine dağıtıldığı; yeni alınan 1700 adet sac ve plastik konteynerin dağıtımına ise geçtiğimiz günlerde başlandığı bildirildi.

Açıklamada yeni alınan 1700 adet konteynerden 300 adet sac ve 500 adet plastik konteynerin eskileri ile değiştirildiği, 400 adet sac ve 500 adet plastik konteynerin dağıtımının da devam ettiği, böylece son alınanlarla birlikte toplam 2500 adet çöp konteynerinin yenilenmiş olacağı ifade edildi.

Öte yandan, çöpleri konteynerle toplanan mahallelerde bulunan turuncu renkteki eski çöp konteynerleri Malatya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından toplatılarak, kırıklar tamir edildikten sonra, boyanarak tekrar vatandaşların hizmetine sunuluyor. Tamir edilemeyecek kadar eski olanlar ise yenileriyle değiştiriliyor.

Temiz ve sağlıklı bir çevre için vatandaşların çöp konteynerlerini korumalarını isteyen Malatya Belediyesi tarafından; çöp poşetlerini susuz ve ağzı kapalı olarak bırakmaları, delici ve yakıcı atıkları ise çöp konteynerlerinin içerisine bırakmamaları, ayrıca çöplerin dağılmaması ve çevreyi rahatsız etmemesi için çöp poşet uygulaması yapılan yerlerde çöplerin belirtilen saatlerde dışarıya çıkarılması istendi.

Yapılan açıklamada ayrıca, ana cadde ve sokaklar ile parklara konulmak üzere 200 adet ayaklı çöp sepeti ve 80 adet küllük yaptırıldığı, bunların da ilkbaharla birlikte monte edilmeye başlanacağı belirtildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız